Demokratik kitle örgütleri: Şiddeti ‘400 milletvekili verilmezse kaos çıkar’ diyenler tırmandırdı

Adana’da gözaltına alınanlar arasında bulunan avukat Tugay Bek’in eşi avukat Sevil Aracı Bek, 25 kişinin ihbar gerekçesiyle gözaltına alındığını belirtti. Kentteki demokratik kitle örgütleri ise, şiddetin “400 milletvekili verilmezse kaos çıkar” söylemleriyle tırmandırıldığını kaydetti.

Adana’da bu sabah yapılan ev baskınlarında aralarında HDP il ve ilçe eşbaşkanları ile yöneticilerinin de bulunduğu en az 25 kişi gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü’ne giden Adana Barosu’na bağlı avukatlar, gözaltında bulunanlarla görüştürülmedi. Bunun üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcısı’na başvuran Baro Başkanı Veli Küçük ve beraberindeki avukatlar, sadece gözaltında bulunan Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Tugay Bek’le görüştürüldü.

Görüşme sonrası konuşan avukat Sevil Aracı Bek, gözaltıların ihbar gerekçesiyle yapıldığını belirterek, 24 saatlik avukat kısıtlamasının olduğunu aktardı.

‘ŞİDDETİN SEBEBİ 400 VEKİL İSTEYENLERDİR’

Ardından Adana Barosu, Emek ve Demokrasi Platformu ile demokratik kitle örgütleri KESK, DİSK, TMMOB, TTB, gözaltılara ilişkin Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Adana Barosu Başkanı Veli Küçük, 44 kişinin yaşamını yitirdiği İstanbul’daki bombalı saldırıları kınayarak sözlerine başladı. Küçük, gözaltına alınanlar ile üyeleri avukat Bek’in durumunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Ardından kurumlar adına yapılan açıklamada, 7 Haziran seçimlerinin ardından tek başına iktidar olamayanların şiddeti “400 milletvekili verilmezse kaos çıkar” söylemleri ile tırmandırdığı belirtildi.

Şiddetin yükselmesinin sebebinin siyasi iktidarın hırsı olduğuna dikkat çekilen açıklamada, çatışma ortamının son bulması çağrısı yapıldı.

HDP: BOYUN EĞMEYECEĞİZ

HDP Adana İl Örgütü’nün parti binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Yaşar Demir, arkadaşlarının hukuksuz bir şekilde rehin alındığı kaydetti. Kentte bu sabah yapılan operasyonlar sonucu 25 kişinin gözaltına alındığını ifade eden Demir, “Bir an önce antidemokratik uygulamalara son verilip, arkadaşlarımız serbest bırakılmalı ve OHAL bahanesiyle uygulanan hukuksuzluklardan vazgeçilmelidir. Bizler bu tür uygulamalara boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz” diye belirtti.

EN SON EKLENENLER