TGS: Basının yakasından düşün

TGS Ankara Şubesi, bu sabah gözaltına alınan gazeteci Kenan Kırkaya’nın serbest bırakılmasını isteyerek, “Amaçlarınızı gerçekleştirmek için yakasına yapıştığınız basının peşini bırakın. ‘Yarından tezi yok’ basının yakasından düşün” dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şubesi, bu sabah Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine yönelik birçok kentte gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan kapatılan DİHA Ankara Temsilcisi Kenan Kırkaya’nın serbest bırakılmasını istedi. İstanbul’daki patlamaların ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sarf ettiği “Yarından tezi yok bu hesap görülecek” sözleri hatırlatılan açıklamada, üzerinden 24 saat geçmeden hesabın yine basından sorulduğu aktarıldı.

Kırkaya’nın Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkartılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan DİHA’nın Ankara temsilcisi olduğu hatırlatılan açıklamada, “OHAL’in de terörle mücadelenin de yolu basını susturmaktan geçmez, geçemez. ‘Yarından tezi yok’ amaçlarınızı gerçekleştirmek için yakasına yapıştığınız basının peşini bırakın. ‘Yarından tezi yok’ basının yakasından düşün” denildi

EN SON EKLENENLER