İçişleri Bakanı Soylu 20 bin yeni korucu ‘müjde’si verdi

Hakkari ve Yüksekova’da kimi ziyaretlerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik’te yaptığı açıklamada, 20 bin yeni korucu alımı yapıldığının “müjdesi”ni vererek, halka “Çevrenizdeki örgüt sempatizanlarını ihbar edin” diye seslendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gittiği Hakkari ve Yüksekova’da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Bulunduğu temasların ardından Hakkari Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Bakan Soylu, daha önce “Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti Devleti güvenlik güçlerinin işi bunu yapanlardan intikam almaktır” şeklinde açıklama yaptığı İstanbul Beşiktaş’ta polise dönük gerçekleştirilen bombalı saldırıya ilişkin açıklamalarını burada da sürdürdü.

Türkiye’nin artık bu hadiselere tahammülünün kalmadığını söyleyen Soylu, “Bu milletin canını yakanların canını yakacağız. Bu sözlerin muhatabı PKK, KCK, FETÖ ve DEAŞ’tır. Şu noktayı açıklıkla ifade etmeliyim ki bu mücadele aziz milletimizindir. Bugün PKK’nın son durumunu iyi analiz etmek gerekiyor. Hedeflerini hiçbir zaman gerçekleştirememiş bu örgüt bugün tükeniş içerisindedir. En büyük gelir kaynağı uyuşturucu ticaretinden de darbe yemişlerdir. FETÖ’nün de çökertilmesiyle önemli bir hamisini kaybetmiştir. Belediyelerden de temizlendikleri için bütün etkinlikleri kandırılmış birkaç militanla bombalı eylemlerle sınırlı kalmış bir halde tükeniş girdabına girmişlerdir. Bu tükeniş girdabı geri çevrilemeyecektir” dedi.

Verdikleri mücadelenin topyekun bir mücadele olduğunu da söyleyen Soylu, bu mücadelede halka ise “Çevrenizdeki örgüt sempatizanlarını ihbar edin” çağrısında bulundu.

Yine yaklaşık 20 bin yeni korucu alımı yapıldığı “müjdesi” de veren Soylu, bölge kentlerinde yepyeni bir kalkınma hamlesi başlatacaklarını belirterek, şunları söyledi: “En önemli talepleri iş. Burada fabrikaları yenileyeceğiz, devletimiz fabrikaları yapıyor, ekipmanları temin ediyoruz, çalışanların SGK ödemelerinin tamamını gerçekleştiriyoruz, istihdam alanı açıyoruz. Bizim görevimiz insanımızı işle, aşla, huzurla buluşturmaktır. Yeni bir kalkınma hamlesinin eşiğindeyiz. Açıklanan yatırım teşvik projesi çerçevesinde bölge ile görüş alışverişindeyiz. Bütün dostlarımıza kıymetli Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın selamlarını iletmek istiyorum”

Soylu, konuşmasında sosyal medya kullanıcıları üzerinden aydın, yazar ve çizerlere de mesaj verdi.

“Sözlerini, yazılarını, kalemlerini eleştiri için kullananlara sesleniyorum” diyen Soylu, devamında ise şunları söyledi: “Biraz insanlıkla empati yapın. İnsan olmaktan çıkmayın. Vicdanınızı kömür karası olmaktan kurtarın. Bu ülkenin kalkınmasına kendini adamışlara terör örgütlerine gösterdiğiniz müsamaha ile karıştırmayın. Yazdıklarınızı okuyoruz. Kimlere sipariş mektup verdiğinizi biliyoruz. Bu millet uşakları tarih olarak yazmamıştır ama isimsiz kahramanlara her gün dualarında yer verir. Biz yolumuza devam edeceğiz.”

EN SON EKLENENLER