Kadınlar: Hayatın içinde bizim de sesimiz var 

Şiddete, tecavüze, cinsiyetçiliğe karşı ekranlarda kadınların sesi olan Ekmek ve Gül programı, Hayatın Sesi Televizyonu’nunun KHK ile kapatılmasının ardından yayın hayatına yeniden başlayacak. İnternet üzerinden kadınların sesi olmaya devam edecek olan Ekmek ve Gül ekibi çeşitli ilerde kadınlarla buluşmalar gerçekleştirerek atacakları yeni adımlar için fikir alışverişi yapıyor. 

Bu buluşmalardan biri Adana’da gerçekleşti. “Hayatın içinde bizim de sesimiz var’ diyen kadınlar kahvaltıda Ekmek ve Gül için buluştu. Yaklaşık 50 kadının katılımıyla gerçekleşen kahvaltıda son dönemde gelişen kadın cinayetleri,kadına yönelik şiddet,taciz ve tecavüzün meşrulaştırılmaya çalışılması karşısında kadın kitlelerine ulaşmak için araçlarını nasıl zenginleştirebileceğini konuşuldu. 

‘EKMEK VE GÜL KADINLARIN KÜRSÜSÜ GÖREVİ YAPIYOR’ 

Emek Partisi Adana İl Başkanı Sevil Aracı, Ekmek ve Gül’ü sadece bir program olarak görmediklerini belirterek “Ekmek ve Gül kadınların kürsüsü ve bu yüzden yeniden başka yöntemlerle Ekmek ve Gül’ü yaşatmaya devam edeceğiz”dedi. 

‘KADINLARIN SESLERİNİ ORTAKLAŞTIRIYORUZ’

Ekmek ve Gül Koordinatörü Sevda Karaca, kadınların her yerde tek tek çıkardığı seslerin de önemli olduğunu belirterek “Ancak örgütlülük bunları tek sese dönüştürmektir. Ekmek ve Gül ile bunu yapmaya çalışıyoruz.Memleketin bir yerinde yaşanan bir sıkıntının yazılmasını ve diğer memlekette ki insanın bu sıkıntıyı okuyarak yalnız hissetmemesini istiyoruz”dedi. 

Bu süreçte herkese görevler düştüğünü dile getiren Karaca, “Gönderdiğiniz yazılara, haberlere yetişememek istiyoruz. Sesimin daha gür ve tek ses halinde çıkması için sorumluluk kadınlara düşüyor. Bu bilinçle her birimiz daha özverili çalışarak birbirimizin sesine ses, gücüne güç katmalıyız” dedi. 

‘KADINLARIN HAYATINA DOKUNMALIYIZ’ 

AKP ile birlikte kadınların daha zor bir dönemden geçtiğini söyleyen kadınlar, kadınların daha fazla sokakta olması gerektiğini belirterek  Ekmek ve Gül programının devam ettirilmesi gerektiğini söylediler. Çocuk bakımı, yemek,ev işlerinin bir çok kadını eve hapsettiğini söyleyen kadınlar, birbirlerinin hayatına dokunmak için daha etkin bir dil kullanmamız gerektiğini, gazetelerin, televizyon kanallarının kullanılması gerektiğini söyledi.(Adana/EVRENSEL)  
 

EN SON EKLENENLER