Rakkalı kadınlar: Karanlık günler bitti

Rakka’nın köylerinden kurtarılıp güvenli alanlara tahliye edilen kadınlar, yeniden nefes aldıklarını, karanlık günlerin bittiğini anlattı.

Rakka’nın özgürleştirilmesi için ikinci aşaması 3 gün önce başlatılan “Fırat’ın Gazabı” operasyonunda birçok köy, mezra ve stratejik nokta DAİŞ’ten geri alınırken, esaretten kurtarılan kadınlar güvenli alanlara geçiyor. Yıllardır DAİŞ esareti altında kalan kadınlar, özgür alanlara sırtlarına bağladıkları çocukları ile geçerken, yeniden nefes aldıklarını, karanlık günlerin bittiğini ifade ettiler.

‘ALLAH ONLARLA OLSUN’

2 yıldır DAİŞ’in esareti altında olduklarını belirten 5 çocuk annesi Elîya Mihemed, DAİŞ’in zulmünden kurtuldukları için mutlu olduklarını belirtip kendilerini kurtaranlara teşekkür etti. Hem kendilerinin hem de ailelerinin güvenli alanlara ulaştığını dile getiren Mihemed, “Bizler hep birlikte özgür alanlara gidiyoruz. Bizi kurtaranların daha güçlü olması için dua ediyoruz. Allah onlarla olsun. DAİŞ’in bir daha gelmemek üzere buradan gittiğine inanıyoruz. Çünkü bizi kurtarmak için canını ortaya koyanlar buna izin vermeyecek” dedi.

‘NEFES ALDIK’

1 yıl DAİŞ’in zulmü altında yaşamak zorunda kaldığını ifade eden Sêvê Ehmed ise, bir nebze olsun yüzlerinin güldüğünü, köylerinin ve yaşam alanlarının bir bir o talancıların elinden alındığını söyledi. Ehmed, “Yardımımıza koşan Kürt kardeşlerimize de teşekkür ediyoruz. Özgür olmamız nefes aldırdı bize. Şimdilerde bizi ağırlıyorlar. Güvenli yerlere gidiyoruz” diye konuştu.

‘KARANLIK GÜNLER BİTTİ’

DAİŞ’in ailesinden bazılarını katlettiğini dile getiren 4 çocuk annesi Hurîye Mistefa, sabahları bomba sesleri ile uyandıklarını ifade etti. Havan toplarının ve bombaların patladığını kaydeden Mistefa, “Köyde yaşanan çatışmalardan sonra QSD gelip bizi kurtardı. Çocuklarım ve eşim benden önce köyden çıktılar. Tek başıma eşyaları alıp güvenli yerlere gidiyorum. Köylerimiz tamamen temizlenince hep birlikte evlerimize döneceğiz. Artık o karanlık günler bitti” şeklinde konuştu.

EN SON EKLENENLER