Aldığı hediye ile ülkesinin farkına vardı!

Bir YPJ’li kadın savaşçının kendisine verdiği hediyeden etkilenip, QSD saflarına katılan ve Rakka operasyonunda yer alan Minbiclı Arap genci Hemûdê Mistefa, YPJ ile ülkesindeki durumun farkına varıp, onlar gibi savaşması gerektiğini fark ettiğini anlattı.

Kobanê direnişi ile adlarını dünyaya duyuran Rojavalı kadınlarca kurulan Yekîneyên Parastinê Jinê (YPJ) savaşçıları, topraklarını ve geleceklerini hedef alan çetelere karşı verdikleri savaşta sadece kadınları değil, aynı zamanda erkekleri de etkiliyor. Öyle ki, Minbic kuşatması sırasında Minbic Askeri Meclisi’ne destek verip, kentin özgürleşmesinde büyük rol oynayan YPJ’li bir savaşçının kent sakinlerinden 22 yaşındaki Arap genci Hemûdê Mistefa’ya hediye ettiği bir bere, Mistefa’yi Demokratik Suriye Güçleri (QSD) saflarına kattı.

Kentlerinin özgürleştirilmesinin ardından YPJ’li kadın savaşçının kendisine verdiği hediyeden çok etkilendiğini belirten Mistefa, bugün Rakka’yı DAİŞ’ten temizlemenin amaçlandığı “Fırat’ın Gazabı” operasyonun ön saflarında yer alan savaşçılardan biri.

Minbiclı Arap Mistefa, kendisini QSD saflarına katan ve savaşmasına neden olan olayı şöyle anlattı:

“Ondan önce çok savaşla uğraşan biri değildim. Beni etkileyen bir olay oldu. Bundan yaklaşık bir yıl önce YPJ’li bir kadın arkadaş, bana bir bere hediye etti. Bu beni çok etkilemişti. Sonra yavaş yavaş ülkedeki durumun farkına vardım. Ve onlar gibi savaşmam gerektiğini fark ettim.”

‘O MESAJI ALDIM’

Kürtlerin verdiği özgürlük mücadelesinin kendisini etkilediğini belirten Mistefa, kendilerine bırakılan miras ile Rakka’yı DAİŞ’ten tamamen kurtarmayı hedeflediklerini ifade etti.

“Ben bize bırakılan özgürlük mirası ile yola koyuldum. Bize verilen bir mesajdı. Ben de o mesajı aldım ve halklarımız için savaşıyorum” diyen Mistefa, başta Arap gençleri olmak üzere tüm halklardan gençlerden de özgürlük hamlesindeki yerlerini almalarını istedi. Mistefa o çağrısını ise şöyle yaptı: “Çeteci anlayışı yok etmeye çağırıyorum. Zira biz birlikte hareket etmezsek, her zaman böyle işgal altında olacağımızı biliyoruz. Onun için herkesi yoldaşça, arkadaşça savaşmaya ve özgürlüğümüzü kazanmaya çağırıyorum.”

EN SON EKLENENLER