“Çatışmanın değil, çözümün dilini savunacağız”

Geçmişten günümüze katliamlardan sürgünlere, asimilasyon politikalarından ötekileştirilmeye maruz kalmış Alevi toplumu yeni saldırılar ile karşı karşı karşıya. Alevi toplumunun yüzyıllar boyunca vermiş olduğu laik demokratik meşru barışçıl mücadelesini “Bizim Alevi kitlemiz, kendisine baskı yapılsa da yakılsa da öldürülse de buna karşılık vermeyen, tam tersine sineye çeken ama bunu farklı şekillerde anlatan bir yapıya sahip. Bu bizim için büyük bir şans” diyen Selami Öztürk’e Alevi toplumu tepki gösterdi.

Selami Öztürk’ün söylemine tepki gösteren  Mersin Cemevi Başkanı Pir Hasan Kılavuz, “Aleviler haksızlıkları, hukuksuzlukları sineye çekmiyor, tam tersi bu topraklarda nerede haksızlık, zulüm, adaletsizlik varsa başkaldırmış ve direnmişlerdir” dedi.

“Alevi toplumu direnişlerini sadece eylem yaparak değil, aynı zamanda direnişlerini şiire, deyişe dökmüşlerdir” diyen Pir Kılavuz, “direnme ruhunu hiçbir dönemde yitirmeyerek hep diri tutmuşlardır” ifadesini kullandı.

“ALEVİLER SİNEYE ÇEKMİYOR” 

Pir Kılavuz “ Aleviler; Pirleriyle, Seyidleriyle, Dedeleriyle, kanaat önderleriyle, bir bütün toplumuyla, bu ülkede barış olsun, kan dökülmesin, kin, öfke büyümesin diye devletle karşı karşıya gelmiyorsa bu Alevilerin her şeyi sineye çektiği anlamına gelmez. Ülkenin her kritik döneminde sözlerini her alanda yüreklice söylemişlerdir” dedi.

Alevi ulularının dediği gibi “kanı kanla yıkayamazsın” felsefesiyle her şeyin başı barış diyen bir inanç gerçekliği ile hareket edildiğini belirten Pir Kılavuz, “ çatışmanın değil, diyaloğun, çözümün dilini savunacağız” diye konuştu.

“ALEVİLER SUSMAZ”

Pir Sultan’ın 500 yıl önce dile getirdiği “Gelin Canlar Bir Olalım” sözüne dikkat çeken Pir Kılavuz, birlikteliğin hayatın her alanında olması gerektiğini ifade ederek yoksulun, zalime karşı zulüm görenin, yanında olmanın bir Alevi duruşunu olduğunu söyledi.

Pir Kılavuz, Alevi kurumları olarak Madımak’ta, Maraş’ta, Terolar’da, Çorum’da, Malatya’da ve daha birçok yerde olduklarını ve olacaklarını belirterek, “Aleviler Susmaz” dedi.

EN SON EKLENENLER