Kadının emeğini buğdayın rengiyle buluşturdu

Samandağ’da buğday saplarını boyarak, yaptığı rengarenk mutfak tabaklarını satan Neriman Şahan, siparişlere yetişemediğini söyledi.

Hatay’ın Samandağ ilçesinde tarihi dokusu ile ünlü Musa Dağı’nın üstünde bulunan Hıdırlı Köyü’nde buğday sapından mutfak tabakları üreten Neriman Şahan, köyün en renkli işini yapıyor. Kendi imkânlarıyla yol kenarına kurduğu kulübede ürünlerini yapıp satan Şahan, yaptığı tabakların siparişlerine yetişemediğini ifade etti.

GÖNÜLLÜ ÖĞRETMEN YOL GÖSTERDİ

Tabak yapımını köylerine gönüllü olarak gelen bir öğretmenden öğrendiğini belirten Şahan, köye gelen öğretmenin kadınlara okuma yazma öğrettiğini ve el işleri yapmayı öğrettiğini söyledi. Kendilerine yapılan önerilerin ardından tabak yapmayı öğrendiklerini ve pazarlamak amacıyla üretime başladığını belirten Şahan, tabak yapımının eğlenceli ve renkli bir iş olduğunu söyledi. Yaptığı tabaklar için küçük bir tarlaya ektiği buğdayın hasat edilmesinin ardından geride kalan saplarını tabak yapımında kullandığını belirten Şahan, tabakların içli köfte, ekmek, meyve ve mutfakta farklı amaçlar için kullanılabildiğini söyledi. Şahan, daha önce buğday saplarını boyayarak yaptığı tabakların yapımının zahmetli olduğunu söyledi.

EN SON EKLENENLER