Katliam çağrısı yapan akademisyen Abdülkadir Şen için Aleviler harekete geçti

Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür Ve Eğitim Vakfı, Halep’te cihatçıların temizlenmesinin ardından Aleviler’e katliam çağrısında bulunan Abdülkadir Şen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Türkiye’deki Alevileri katliamla tehdit etti: “Cemevi, Ali, Madımak diyen Lanetliler…”

“ALEVİ – SÜNNİ KAVGASI ÇIKARTMAK İSTEMEKTEDİR”

Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkanı Murtaza Demir “Bu tür adamların kışkırtmalarına gelmeyeceklerini belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Alevileri Malazgirt’te olduğu gibi katledeceklerini söyleyerek tehdit etmiştir. Gerekçe olarak da Halep’teki rejim güçleriyle El Kaide’ci ve IŞİD’ci çeteler arasında süren savaş bahane etmiş, oradaki cihatçılara sahip çıkarak, onların Halep’ten temizlenmesi bağlamında bunun suçunu Türkiye’deki Aleviler’e yıkmak isteyerek Aleviler’den öç alınması gerektiğini söylemiştir. Aleviler’i hedef göstermiştir. Bunu söyleyen insan üniversitede okutman. Yüksek tahsil yapan, çocuklarımızı yetiştirmesi gereken, vatana millete hayırlı çocuklar yetiştirmesi gereken bir öğretim görevlisi.

Güya bu insan Aleviler’i kışkırtarak Alevi – Sünni kavgası çıkarmak istemektedir. Biz şöyle biliriz: Biz hiçbir biçimde şiddetle bir yere varılamayacağını biliriz. Dolayısıyla bu tür adamların kışkırtmasıyla sokağa çıkıp hiçbir Sünni kardeşimize saldırmayı aklımızdan geçirmeyiz. Bakın biz bu ülkede onlarca kitlesel katliam yaşadık. Biz demokratik teamüller içerisinde kalmaya devam edeceğiz. Çare demokrasidir, barıştır, kardeşliktir.”

MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Abdülkadir Şen’in mesajlarına yer verdi ve Şen hakkında işlem yapılıp yapılmayacağını sorarak konuyu meclis gündemine taşıdı.

EN SON EKLENENLER