Demokrasi için Birlik Hareketi’nden OHAL’i #UZATMA kampanyası

“Türkiye’nin OHAL’in uzatılmasına değil barışa ve demokrasiye ihtiyacı var” diyen Demokrasi İçin Birlik hareketi, #UZATMA diyerek bu akşam 21.00’de sosyal medyada OHAL’i tartışmaya açacak.
28 Haziran 2016’da bir araya gelen yüzü aşkın platform, inisiyatif örgüt ve kurumla demokrasiden yana bireylerin başlattığı Demokrasi içi Birlik Hareketi, ikinci döneminin sona ermesin 1 ay kalan OHAL döneminin uzatılmaması için kampanya başlattı. Kampanya duyurusunda, OHAL ilanının amacı olarak gösterilen “darbe ile mücadele” hedefinin, hak ve özgürlükler üzerinde yoğun bir baskıya dönüştüğünü belirten hareket, OHAL koşulları kullanılarak “başkanlık sistemi” adı altında tek adam yönetimine doğru adım adım sürüklendiğini ifade etti.

Demokrasi İçin Birlik hareketi, sosyal medyada #UZATMA başlığı altında bu akşam 21.00’de OHAL’i tartışmaya açacak.

Demokrasi İçin Birlik hareketi, adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Haber alma, düşünce-ifade ve örgütlenme özgürlüklerine getirilen ölçüsüz kısıtlamalar, ülkeyi hukuksuz şekilde yönetmek ve muhalifleri temizlemek için fırsat olarak değerlendiriliyor. Bir korku düzeni yaratılıyor. OHAL sürecinde KHK’lar ile 200’e yakın ajans, TV ve radyo kanalı, gazete ve derginin kapısına kilit vuruldu, 146 gazeteci tutuklu ve her yeni KHK ile bu sayı artıyor. Doğru haber alma hakkı tümüyle ortadan kaldırıldı. Sivil toplum büyük bir baskı altına alındı. Binin üzerinde dernek ve vakıf hiçbir gerekçe gösterilmeden kapatıldı. Ve bu sayı giderek artıyor. Proje okul uygulaması adı altında binlerce öğrenci mağdur edildi, yüzlerce öğretmenin yeri değiştirildi. Akademik alanın lanetli ilan edilmesi sonucu yüzlerce akademisyen ülkeyi terk ediyor.”

“Demokrasi ve hukuk devletinde olması gereken bu değil… Tüm renk ve çeşitliğimizle birlikte yaşamamızın olmazsa olmazı barış içinde demokratik, laik bir toplumsal düzen.
OHAL’e değil demokrasiye ihtiyacımız var… OHAL’i uzatma!

Ülkenin geleceğini bütün yurttaşların yaşamını belirleyen anayasanın değiştirilmesi basın ifade ve örgütlenme özgürlüklerinin ortadan kaldırıldığı koşullarda tartışılamaz… OHAL’i uzatma!
OHAL koşulları ülkeyi tek adam rejimine sürüklemek için kullanılamaz… OHAL’i uzatma!
Barış içinde yaşayabilmek, geleceğe dair umudumuzu diri tutabilmek için demokrasiye ihtiyacımız var… OHAL’i uzatma!

Yarınımızdan kaygı duymadığımız, huzurlu ve güvenli bir yaşam için demokrasiye ihtiyacımız var… OHAL’i UZATMA!

EN SON EKLENENLER