Elçi’nin meslektaşları bir kez daha seslendi: Bu cinayet ‘faili meçhul’ kalmamalı

DİYARBAKIR – Katledilen eski baro başkanları Tahir Elçi için yapılan eylemde konuşan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Velat Alan, cinayetin “faili meçhul” olarak kalmasına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur’daki tarihi Dört Ayaklı Minare önünde katledilen eski başkanları Tahir Elçi’nin faillerinin bulunması ve soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle infazdan bu yana her hafta olduğu gibi Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Diyarbakır Baro Başkanı Ahmet Özmen, yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda avukatın katıldığı açıklamada, üzerinde Elçi’nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe “Seni unutmayacağız” pankartı açıldı.

Burada açıklama yapan Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Velat Alan, Elçi cinayetinin aydınlatılması ve faillerinin bulunması amacıyla bir yıldır Diyarbakır Adliyesi önünde olduklarını anımsattı. Alan, “Ne yazık ki şu ana kadar Tahir Elçi’nin soruşturma dosyasında bir ilerleme kaydedilmiş değil. Bu cinayet hiç bir şekilde ‘faili meçhul’ olarak kalmamalı. Diyarbakır Barosu olarak bu cinayetin aydınlatılması için mücadelemizi etkili bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Açıklama, 5 dakikalık oturma eylemi ardından sona erdi.

EN SON EKLENENLER