Ermeni Komutan: Cerabluslulara cevap olacağız

Cerablus Askeri Meclisi’nin Ermeni komutanlarından Yahya Hemdo, Cerablûs halkının kenti özgürleştirmek için kendilerine çağrıda bulunduğunu belirterek, “Çağrılara yanıt vereceğiz” dedi. Ailesinin 1915 soykırımı sırasında Karadeniz taraflarından Cerablûs’a sürüldüğünü kaydeden Hemdo, Ermenilerin yoğunlukta yaşadığı Cerablûs’un işgal edildiğini söyledi.

Kobanê direnişinde önemli bir misyon üstlenen Burkan El Fırat Güçleri’nin kurucuları arasında yer aldığını ifade eden Hemdo, “Türkiye Cumhuriyeti başlangıcında da katledildik. Topraklarımız işgal edildi. Şimdi de aynısını yapmaya çalışıyorlar. Önce DAİŞ zulmü altında olan kentimizi şimdi başka güçler işgal etmiş durumda” dedi.

Topraklarının tekrar işgal edildiğini söyleyen Hemdo, Türkiye ve ona bağlı grupların kentleri Cerbalus’a girdiğini, Cerablus halkının onlardan memnun olmadığını dile getirdi. Hemdo, “Sadece kendilerine yakın olan kişilere yardım ediyorlar. Bu durumu Cerablus halkı görüyor ve kabul etmiyor. Bizden yardım istiyor” diye belirtti.

Cerablus halkının kenti özgürleştirmek için kendilerine çağrıda bulunduğunu sözlerine ekleyen Hemdo, şunları söyledi: “Cerablus halkı için kısa zamanda bunu yapmaya çalışacağız. Bu konuda uluslararası güçlere de çağrı yaptık. Minbic Askeri Meclisi, nasıl Minbic’ı özgürleştirdiyse biz de kentimizi özgürleştireceğiz.”

CERABLUS

EN SON EKLENENLER