TV 10’u kapatan AKP, yandaş ‘Alevi’ televizyonu açıyor!

OHAL Kararnamelerini bahanesiyle Alevilerin sesi olan televizyonları kapatan AKP hükümetinin kendi yandaş Alevi televizyonu açmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

ANF’ye konuşan, kapatılan TV 10‘un Yönetim Kurulu Üyesi Veli Büyükşahin, AKP Genel Merkez Sivil Toplum ve Halka İlişkiler Başkan Yardımcısı Yalçın Özdemir’in arkasında olduğu yeni bir Alevi kanalının kurulacağına dikkati çekti.
Özdemir’in aynı zamanda Su TV’nin eski sahibi ve “Alevi açılımı” yürütücülerinden olduğunu aktaran Yandaş, televizyonun henüz yayına başlamadığını, test yayın aşamasında olduğunu belirtti.

‘AMAÇ; ASİMİLE ETMEK’

Bu projenin arkasında devlete yakın Alevi örgütlerinin de olabileceğine vurgu yapan Büyükşahin, bu hamleyle Alevilerin asimile edilmek istendiğine işaret etti. Büyükşahin, Alevilerin temsil edildiği televizyonları kapatan hükümetin, Alevileri kendi politikalarına entegre edecek televizyonlar açtığını dile getirdi. “Eğer Alevi toplumunun bir televizyona ihtiyacı varsa, o zaman neden var olanı kapatıyorsun” diye tepki gösteren Büyükşahin, TV 10’un Alevi toplumun lokmalarıyla kurulduğunu, Alevilerin rızalık vermediği bir televizyona kimsenin itibar etmeyeceğini söyledi.

Son dönemlerde televizyon programlarından ve sosyal medyaya kadar Alevilere dönük provokatif ve ırkçı söylemleri de değerlendiren Büyükşahin, bu söylemlerinin Alevilerin yıllardır süren haklı mücadelesine set koyamayacağını kaydetti. Alevilerin Türkiye’nin demokrasi mücadelesinde büyük bir yer tuttuğunu ifade eden Büyükşahin, bu çıkışları da asimilasyon politikalarının bir parçası olarak okumak gerektiğini ifade etti.

Büyükşahin, “Korkut ve uzaklaştır yöntemiyle Alevi toplumu demokrasi güçlerinden ayrıştırılmak isteniyor. Esas amaçları, Alevi toplumunu katliamla korkutarak biat ettirmek, geri adım atmayanları ise sindirmek. O yüzden kentsel dönüşüm adı altında Alevi mahallelerine yöneliyorlar, cemevlerini işaretliyorlar, sosyal medyadan katliam tehditleri savuruyorlar, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Örgütlenme Sekreteri ve Sultangazi Pir Sultan Abdal Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş‘ı gözaltına alıyorlar” diye konuştu.

‘HİÇBİR ŞEKİLDE SİNMEYECEĞİZ; DİRENECEĞİZ’

Alevilerin hiçbir tehdit karşısında sinmeyeceğinin altını çizen, TV 10‘un Yönetim Kurulu Üyesi Veli Büyükşahin, son olarak şunları dile getirdi: “Osmanlı döneminde nasıl ki Alevileri yok etmek için saldırılar düzenlendiyse; bugünkü iktidar da aynı şekilde Alevi inancının öğretisini ortadan kaldırmaya dönük bir çaba içerisinde. Ama bu boş bir çaba çünkü 72 kişiyle Kerbela’da direnen bir Hüseyin var, bir Pir Sultan var, bir Koçgiri, bir Dersim var. Hiçbir şekilde Alevi toplumu sinmeyecek ve bu ülkenin demokrat, devrimci, yurtseverleriyle direnmeye devam edecek.”

Zeynep KURAY / ANF

EN SON EKLENENLER