AKP’li belediyelerden ‘itaat’ rehberi

Kütahya ve Pamukkale’de AKP’li belediyelerin hazırladığı kitapçıklarda kadını aşağılayan, itaat etmeyi öğütleyen ve çocuk yaşta evililikleri teşvik eden skandal ifadeler yer alıyor.

Kütahya Belediyesi’nin yeni evlenen çiftlere verdiği kitapçıkların içinde yer alan “Çalışma hayatında kadın iş yerinde kocasından daha yakışıklı erkeği görürse gönlü ona kayabilir, kırsın dizini otursun”, “Çalışma hayatı kadının kocasına karşı olan cinsel görevini olumsuz etkiler”, “Kocası için süslenmeyen, erkeğin reisliğine itaat etmeyen kadın dövülebilir, kadına evin hakimini hatırlatır, ilaç gibidir”, “Çok eşlilik yararlıdır, hatta huysuz karısı olan erkek kadını boşayıp başka bir erkeğe bela etmek yerine, ikinci eşi alıp ilk eşin rekabet duygularını harekete geçirip onu dize getirse daha iyi olmaz mı” gibi ifadeler AKP’nin kadın politikalarını da teşhir ediyor.

Diyanet işlerinde çalışmış

Konuyu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde gündeme getiren CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kitabı nikahlarda dağıtan Kütahya Belediyesi hakkında soruşturma talep etti. Kitabın yazarı Hasan Çalışkan ise bir dönem Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde din görevlisi olarak çalışmış.

‘Kadın spora gitmemeli’

Yine skandal bir kitapçık da AKP’nin Pamukkale Belediyesi’nde ortaya çıktı. Bu kez CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan’ın Meclis’e duyurduğu kitapçıkta “Kadınlar spor sahalarına ve parklara gitmemeli, Sen kadını dövdükçe o seni daha çok sevecek daha çok isteyecek, çocukların güneye doğru sıcak iklimlerde 10 -12 yaşlarında evlendirilebilir” ifadeleri yer alıyor.

Bakan: Düşünelim

Açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ise skandalı “Herkes dağıtabilir. Vatandaş katılmazsa bu kitabın bir değeri yok ama buna rağmen vatandaş katılıyorsa, o zaman biz de acaba bir düşünelim mi diye farklı bir düşünceye sahip olmamız lazım” sözleri ile savundu. Yılmaz, kitabın yazarı ve ilgili belediyeler hakkında soruşturma açılıp açılmayacağı sorularını da yanıtsız bıraktı.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER