Engelli öğrencilere ‘öğretmen’den cinsel istismar’

İzmir’de zihinsel engellilerin bulunduğu okulda ‘öğretmen’ Şevket G. 3 engelli öğreciye cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıkmasının üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi

İzmir’de Bornova Körfez Özel Eğitim Merkezi’nde Bahçecilik dersine giren 61 yaşındaki “öğretmen” Şevket G.’nin, E.Y., B.K., T.Ç., isimli zihinsel engelli öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu ortaya çıktı. Olay istismara uğrayan çocukların aynı okulda bulunan H. isimli öğretmene durumu anlatmasıyla ortaya çıktı. Okul idaresi tarafından yaşanan istismarın ailelere bildirilmesi üzerine aileler, Şevket G.’den şikayetçi oldu. Ailelerin şikayeti üzerine İzmir Emniyeti’ne polisler Şevket G.’yi gözaltına aldı. İzmir Cumhuriyet Başsavcısı’nın başlattığı soruşturma kapsamında suç delili olarak sadece Şevket G.’nin flaş belleklerine el koyulurken, kendisine ait bilgisayar ve telefonuna ise delil olarak el konulmaması davaya giren avukatların tepkisine yol açtı.

Çocuklara video izletip aynısı talep etmiş!

Yaşadığı derin travmadan dolayı E.Y.’nin ifadesi alınamazken, B.K., T.Ç., verdikleri ifadede cinsel istismarı doğruladı. B.K., ve T.Ç., verdikleri ifadelerinde öğretmenlerinin sürekli biri siyah ve biri kırmızı olmak üzere 2 adet flaş bellek taşıdığını, sınıfta bulunan 7 erkek öğrenciyi sınıftan çıkarttıktan sonra cinsel içerikli fotoğraf ve videoların bulunduğu flaş belleği bilgisayara takıp kendilerine izlettiğini, sınıfa birinin gelmesi ile birlikte diğer flaşı bilgisayara takarak kendilerine ağaç ve çiçek fotoğrafları gösterdiğini kaydetti. B.K., T.Ç., Gülenç’in sürekli vücutlarının belli bölgelerine elle dokkunduğunu ifade eden B.K. ve T.Ç., öğretmenlerinin sürekli kendilerine ‘kızlar sizde böyle giyinip bu kadınlar gibi olun’ dediğini söyledi.

Çocukları tehditle susturmuş

Yaşananları kimseye anlatmamaları konusunda sürekli tehdit edildiklerini belirten B.K. ve T.Ç., “Sürekli bize ‘eğer size yaptıklarımı kimseye söylerseniz üçünüzü bodrum katına indirip farelere yediririm’ diyordu” ifadelerini kullandı.

Zanlı tutuklandı

Emniyet ve Savcılık ifadesinde cinsel istismarı inkar eden Şevket G., “Kullandığım iki flaş bellekte Bahçe Kursu uygulamaları videoları mevcuttur. Flaş bellekleri uzun zamandır kullandığım için içinde daha önceden silmiş olduğum cinsel içerikli video ya da resimler olabilir” diye savunma yaptı. Emniyetteki ifade işlemlerinin ardından İzmir Adliyesi’ne sevk edilen Şevket G., çıkarıldığı 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İZMİR

EN SON EKLENENLER