Kışanak: Kadınlara inanıyorum

Bütçe görüşmelerinde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Meclis kürsüsünde Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ın mektubunu okudu. Kandıra F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kışanak mektubunda, savaş ortamının yaşandığını belirterek barışta ısrar edilmesi gerektiğini vurguladı.

Yaşanılır bir dünya yaratabiliriz

“Vicdani doğrular biz kadınlar için bin kat daha geçerlidir” diyen Kışanak mektubunda, “Eril zihniyet; yenmek, ele geçirmek üzerine kurulu. Yenme ve yenilmenin yerine uzlaşıyı, baskı yerine özgürlüğü koysak daha yaşanılır bir dünya yaratabiliriz” dedi. “Benim içeride olmam fazlaca önemli değil” diyen Kışanak, “Ancak durum bunun ötesinde. 400 bin kişinin oylarıyla seçildim. 230 yıl hapis istemiyle yargılanıyorum. Kamuoyu önünde ifade ettiğim görüşlerim yargılanıyor” diyerek medyanın “teröre destek” açıklamalarını işleyerek yargısız infaz yaptığını ve söz hakkı dahi tanımadığını da vurguladı.

‘Parklarda özgürce spor yapacağız’

“Seçimle gelen seçimle gider” diyen Kışanak mektubunda şunları dile getirdi: “Belediye başkanı yürütmeyi temsil eder. Meclisler de yasama organıdır. Meclis’in yetkilerini şimdi kayyum kullanıyor. Kısacası sorun, benim, bizim tutuklanmamız değil. Yerel yönetimler tümden tasfiye edilmiş durumda. Bir de özellikle vurgulamak isterim ki, yerel yönetimler ve eşbaşkanlık kadınlar için yepyeni ufukların açıldığı bir zemindi. Artık bunun gerisine dönülemez. Kadınların bu kazanımlarına sahip çıkacağına inanıyorum. Erkek egemen zihniyet yerelde çözülecek. Biz kadınlar parklarda özgürce spor yapacağız, tüm kamusal alanları da kullanacağız. Tüm kadınları sevgiyle selamlıyor, barış ve özgürlük umutlarımı sizlerle paylaşıyorum.”

ANKARA

EN SON EKLENENLER