QSD TABKA BARAJI’NA DAYANDI

Fırat’ın Gazabı hamlesinin ikinci aşamasında 5 köyü daha özgürleştiren QSD savaşçıları, Tabka Barajı’na dayandı. Birçok köy çembere alınırken Rakka’nın batısının kısa sürede özgürleşeceği vurgulanıyor

Rakka’ya yürüyen Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAİŞ çetelerinin mevzilerini bir bir düşürmeye devam ediyor. Önceki gün 6 köyün kurtarıldığı “Fırat’ın Gazabı” operasyonunun ikinci aşamasında gece saatlerinde de 5 köy daha kurtarıldı.

Hava şartlarının olumsuzluğu ve DAİŞ çetelerinin döşediği mayınlara rağmen ilerlemeye devam eden QSD savaşçıları, Rakka’nın kuzeybatısında yer alan Hesen Hacî, Bîr Xezam, Xezum ve isimleri öğrenilemeyen 2 köy ile bir mezrayı daha DAİŞ’ten temizledi.

Rakka’nın batısının DAİŞ’ten temizlemeyi hedefleyen “Fırat’ın Gazabı” operasyonun ikinci aşamasında söz konusu köylerin özgürleştirilmesiyle savaşçılar, Tabka Barajı’nın kıyılarına ulaştı. Ayrıca bölgede birçok köyün çembere alındığı öğrenildi.

Suriye’nin en büyük barajı olan Tabka Barajı, tarım ve enerji üretimi için hayati önem taşıyor. Tabka Barajı, 1977 ile 1982 yılları arasında SSCB liderliği yapan Leonid Brejnev’in Suriye’ye armağanıydı.

RAKKA

EN SON EKLENENLER