Kardeş Sarısülük: Artık Ahmet Şahbazı kahraman olarak gösterirler, sonra da iyi bir yere getirirler!

Ethem Sarısülük’ü öldürmekle yargılanan polis Ahmet Şahbaz’a sadece 10 bin 100 TL para cezası verilmesine kardeş İkrar Sarısülük, “Artık Ahmet Şahbazı kahraman olarak gösterirler, sonrasında da iyi bir yere getirirler” şeklinde tepki gösterdi.

Gezi direnişi sırasında açtığı ateşle Ethem Sarısülük’ün yaşamını yitirmesine neden olan polis için indirime gidilerek verilen 10 bin 100 TL para cezasını kardeş İkrar Sarısülük, dihaber’e değerlendirdi.

‘KARARA ŞAŞIRMADIK’

Cezaya şaşırmadıklarını ifade eden kardeş Sarısülük, mahkemenin kararını “19 Aralık cezaevi katliamları, Gazi katliamı, Maraş katliamı… Bunlara tanık olan bir nesiliz. Sonuçlarını, dava süreçlerini biliyoruz. Bu yüzden bu karara da şaşırmadık. Devlet eliyle katledilmeye ceza verilmediğine bir kez daha şahit olduk. En azından ufak da olsa bir ceza verirler diye düşünmüştük ama öyle olmadı. Ne kadar pervasız ve ahlaksız olmuşlar” şeklinde değerlendirdi.

‘ARTIK AHMET ŞAHBAZ’I KAHRAMAN YAPARLAR’

Ağabeyinin milyonların gözü önünde bir şehir meydanında katledildiğini söyleyen kardeş Sarısülük, şöyle devam etti: “Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, toplumun büyük baskısı sonucu ceza vermek zorunda kaldılar. Ancak Recep Tayyip Erdoğan, ‘paralelin hakimleri polisimize ceza veriyor’ diyerek, olaya müdahil oldu. Sonrasında da dava Aksaray’a taşındı. Ve bugün neden Aksaray’a taşındığını bir kez daha anladık. Artık Ahmet Şahbazı kahraman olarak gösterirler, sonrasında da iyi bir yere getirirler.”

‘AİHM’E GİDECEĞİZ’

Karara itiraz edeceklerini ve tüm hukuk yollarını deneyeceklerini kaydeden kardeş Sarısülük, “Her alanda mücadelemizi devam ettireceğiz. Avrupa İnsan Haklarına da başvuracağız. Bulunduğumuz her yerde bu hukuksuzluğu duyuracağız” dedi.

EN SON EKLENENLER