Turgut Öker, 22 Aralık’ta Maraş’ta yargılanacak

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker, geçtiğimiz yıl Maraş Katliamı’nın 37. yılında yaptığı konuşmadan dolayı yargılanıyor. Öker’in davası 22 Aralık Perşembe günü saat 14.00’de Maraş Adliyesi 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

ALEVİLER ÖKER’E DESTEK İÇİN MARAŞ’A GİDECEK

Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan Turgut Öker’le Alevilerin dayanışması ise yükseliyor. Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal kültür Derneği Genel Merkezi ve ve daha pek çok Alevi kurum yöneticileri ve Alevi yurttaşlar destek verecek.

Bir önceki mahkemesi İstanbul Kartal Adliyesi’nde görülen Turgut Öker’le dayanışmak amacıyla Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Mat, Türkiye Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Muhittin Yıldız,  İngiltere Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı İsrafil Erbil, Fransa ABF Başkanı Erdal Kılıçkaya, Avusturya ABF Onursal Başkanı Mehmet Ali Çankaya, Pir Sultan Abdal Kültür Dernekleri Başkanı Gani Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Başkanı Doğan Demir, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Alevi Kurumları eski ve yeni yöneticileri Zeynel Odabaş ve Ercan Geçmez, HDP eski Milletveki Ali Kenanoğlu ve Çilem Küçükkeleş ile çok sayıda kişi  katılmıştı.

“YEZİT HAKARET DEĞİL” DEMİŞTİ

Talimatla ifadesi alınan Turgut Öker savunmasında, “Cumhurbaşkanı ile şahsi bir husumetinin olmadığı belirterek, “Kendi dışında düşünenlere baskı ve zulüm uygulayanlara yezit denir. Erdoğan iktidarı ‘biz yezitten tarafız’ demişlerdi. Bunun da bir hakaret olmadığı ve ondan dolayı bu kelimeyi kullandım” demişti. (S.K)

 

 

EN SON EKLENENLER