Ürdün ve Ukrayna’da çatışma

ABD’nin Suriyeli cihadist grupları eğit-donat ptogramına tabi tuttuğu ülkelerden Ürdün’de çıkan çatışmada 14 kişi öldü. Ölenlerden biri Kanada vatandaşı. Çatışmanın yaşandığı bir diğer ülke ise Ukrayna oldu: 25 ölü

Suriye’deki kanlı iç savaşın taraflarından biri haline gelen Ürdün’ün güneyindeki Kerak kentinde, silahlı bir grubun güvenlik güçlerine silahlı saldırısı sonucu çıkan çatışmada 10 kişi öldü.

Medya İdaresi yaptığı açıklamada, Kerak kentinin El-Katrana bölgesinden gelen bir yangın ihbarı üzerine bölgeye ulaşan devriye aracı ile bir başka devriye aracına silahlı saldırı düzenlendiğini, daha sonra da tarihi Kerak Kalesi’nden Kerak Emniyet Merkezi’ne ateş açıldığını duyurdu. Saldırganlar, güvenlik güçlerine ateş açtı. 10 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenler arasında 4 güvenlik mensubu, 3 jandarma, 2 sivil ve bir Kanada vatandaşının bulunduğu kaydedilen açıklamada, olaylarda polis, jandarma ve sivillerin de arasında olduğu 27 kişinin de yaralandığı bilgisi verildi.

Yapılan operasyonda 4 saldırgan öldürüldü. Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada, söz konusu çatışmalarda bazıları ağır olmak üzere 27 kişinin yaralandığı belirtildi. ABD’li turist Avinash Cavale, BBC’ye yaptığı açıklamada, çatışma çıktığı sırada eşiyle kaleye gittiğini söyledi. Cavale “Kale kapısına 20 metre yaklaşmıştık ki silah seslerini duyduk. Her taraftan farklı silahlardan ateş açılıyordu. Araçtan inmek üzereyken bize uzaklaşmamızı söylediler” dedi.

Eğit-donat üssü

ABD, Ürdün’deki üslerinde Suriye’deki gruplar için Eylem Odası kurmuştu. ABD cihadist grupların bir kısmını Ürdün’e getirip eğit-donat programına
tabi tutuyordu.

Ukrayna’da şiddetli çatışma

Doğu Ukrayna’da ordu birlikleriyle Rusya yanlısı ayrılık isteyenler arasındaki çatışmalarda 5 Ukrayna askeri öldü. Ukrayna Terörle Mücadele Karargahı’dan yapılan açıklamada, Svetlodarskaya Duga bölgesindeki saldırının havan topu ve büyük kalibreli silahlarla başlatıldığı belirtildi. 5 askerin öldüğü 6 askerin de yaralandığı kaydedildi. Milislerden de 20 kişinin öldüğü, 30’a yakının ise yaralandığı iddia edildi.

EN SON EKLENENLER