‘Kadın mücadelesini güçlendireceğiz’

DBP Kadın Meclisi 18 Aralık’ta gerçekleştirilen toplantının sonuç bildirgesini açıkladı. Meclisler şeklinde kendini örgütleme kararına yer verilen bildirgede, ‘Kadın mücadelesi ve örgütlülüğünü güçlendiren kampanyalar yürütülecektir’ denildi

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Kadın Meclisi, Amed’de 18 Aralık tarihinde gerçekleştirdiği kadın parti meclisi toplantısının sonuç bildirgesini açıkladı. Toplantıda DBP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel’e ve tüm siyasetçi kadınlara yönelik saldırılar, siyasal süreç, örgütsel çalışmalar, DBP’ye yönelik baskılar değerlendirildi.

AKP’nin demokratik kitle örgütlerine ve muhaliflere yönelik siyasi darbe yaptığı vurgulanan bildirgede, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yaklaşık iki yıl önce “Çözüm süreci darbenin önünde engeldir, çözüm süreci biterse darbe mekaniği devreye girer” cümlesi hatırlatıldı.
Bildirgede, siyasi soykırım uygulamalarına değinilerek, DBP’ye ve DBP’li belediyelere yönelik operasyonlar ile partinin çalıştırılmaz hale getirildiğine dikkat çekildi. Bildirgede, DBP ve HDP’nin eşbaşkanlarına ve milletvekillerine, siyasi parti yöneticilerine, demokratik kitle örgütlerine ve neredeyse tüm muhalif kesimlere yönelik siyasi darbe yapıldığına işaret edildi.

‘Topyekün örgütlenme’

“Olağan süreçlerin artık yaşanmadığı coğrafyamızda ve Türkiye’de kadına dönük saldırılara karşı duruş gösteren, toplumun geleceği için mücadele eden, tüm antidemokratik uygulamalara karşı muhalefet eden kadınların erkek devlet zihniyetinin hedefi olduğu vurgulanmıştır” denilen bildirgede, özellikle Kürt kadınların kazanımı olan eşbaşkanlık sistemine dönük saldırılar karşısında “topyekûn örgütlenme kararlılığının ortaya konulduğuna” dikkat çekildi. Bildirgede ayrıca, “DBP Kadın Parti Meclisi olarak, önümüzdeki süreçte tüzüğünde olduğu gibi meclisler şeklinde il, ilçe ve merkezinde kendini genişletme ve örgütlenme kararlılığını ortaya koymuştur” ifadeleri de yer aldı.

‘Mücadele yılı’

Kadın Meclisi olarak, KHK’lerle ihraç edilen kadın emekçilerin mücadelesinin yanında olacakları kaydedilen bildirgede, kadınlara şu çağrı yapıldı: “Son süreçte devletin savaş politikaları kadına yönelik şiddeti tırmandırmış, saldırıları meşrulaştırılmıştır. Kadın eve kapatılmak istenmiştir. Bunun için tüm kadınları kazanılan haklarımızı sahiplenmeye, mücadeleye katılım çağrısında bulunuyoruz. Kadınlar olarak 2017 yılını güçlü bir kadın mücadelesi ve örgütlülüğüne dönüştüreceğiz. Başta 9 Ocak 2013’te Fransa’da katledilen, üç devrimci ve siyasetçi kadın Sakine, Fidan ve Leyla yoldaşlarımız ile 2016 Ocak ayında PM üyemiz Sêvê Demir, KJA aktivistleri Fatma Uyar, Pakize Nayır’a atfederek kadın mücadelesi ve örgütlülüğünü güçlendiren kampanyalar yürüteceğiz.”

Bildirgede 2017 yılına dair temennilerini dile getiren DBP Kadın Meclisi, “2017 yılının demokrasi ve özgürlüklerin, barışın inşa edildiği, kadınların ve farklılıkların ötekileştirilmediği bir yıl olmasını temenni ediyoruz” dedi.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER