Ortak yaşam giderek güçleniyor

Fırat’ın Gazabı hamlesine katılan Süryani Askeri Meclisi savaşçıları, hamlede yer alan tüm güçlerin tek amacının Rakka başta olmak üzere tüm Suriye topraklarını DAİŞ çetelerinden temizlemek ve demokratik Suriye’yi inşa etmek olduğunu kaydetti.

Süryani Askeri Meclisi savaşçısı Havro ve Zeyd, Fırat’ın Gazabı Hamlesi kapsamında Fırat kırsalının her gün DAİŞ çetelerinden temizlenmeye devam ettiğini ve adım adım özgürlüğe doğru ilerledikleri dile getirdi.

Süryani Askeri Meclis savaşçısı Havro, başından bu yana hamlede yer aldıklarını belirterek “Bizler bu halkın en eski halklarındanız. Bu topraklarda diğer halklarla kardeşçe yaşadık” dedi. Rakka kırsalının önemli bir bölümünün DAİŞ çetelerinden temizlendiği ifade eden Havro, Rakka halkının özgürlüğü solumaya başladığını söyledi.

Havro, hamleye katılan diğer halk ve inanç topluluklarından savaşçılarla yan yana, sırt sırta ve omuz omuza birlikte güven içinde DAİŞ çetelerine karşı savaştıklarını ifade ederek, “Birlikte ne kadar savaş içerisinde yer alırsak o kadar ortak yaşam irademiz güçleniyor. Halkların birliği ve kardeşliği güçleniyor. Rakka’yı özgürleştireceğimize inancımız tamdır. Demokratik Suriye er ya da geç inşa edilecektir” diye konuştu.

Halklar moziği

Diğer bir Süryani Askeri Meclis savaşçısı Zeyd ise savaşların esas itibariyle yakıcı ve yıkıcı olduğunu, ancak bazen de toplumdaki kardeşliği daha da güçlendirdiğini vurguladı. Rakka’nın zengin kültür dokusu ile tanınan bir kent olduğunu ifade eden Zeyd, halklar mozaiği olan böylesi bir kenti özgürleştirme operasyonunda yer almaktan dolayı onur duyduklarını söyledi. Fırat’ın Gazabı Hamlesi’nde Suriye’nin farklı halk ve inanç topluluklarının bir araya geldiğini vurgulayan Zeyd, Rakka halkının öncesinde El Nusra, Ehrar El Şam ve sonrasında da DAİŞ çetelerinin işgali altında yaşadıkları zulme son vermek istediklerinin altını çizdi.

Mahir Yılmazkaya /Anf

EN SON EKLENENLER