Pir: HDP’yi siyaset dışına itmek istiyorlar

Milletvekillerinin tutuklanması, gözaltı, tutuklamalar ve partilerine dönük saldırılara ilişkin değerlendirmelerde bulunan HDP Amed Milletvekili Ziya Pir, baskı ve saldırı politikalarının HDP’yi siyaset dışına itme planlarının bir parçası olduğunu vurguladı. 19 HDP’li milletvekilinin gözaltına alındığını ve HDP eşbaşkanları Demirtaş ve Yüksekdağ’ın da aralarında olduğu 12 milletvekilinin tutuklandığına değinen Pir, bu gidişle 20 HDP’linin tutuklanacağı ve cezaevinde bir HDP grubunun olacağını ifade etti.

İktidar sorumlu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sık sık HDP’yi hedef gösterdiğini ve Kürt halkının topyekûn bir saldırı altında olduğunu ifade eden Pir, HDP’lilere yönelik yapılan linçlerin ve HDP binalarına dönük saldırıların İçişleri Bakanı ve polislerin, görevlendirdikleri birimler kontrolünde olduğunu söyledi. Pir, “Türkiye Suriye bataklığına battı. Irak’ta siyasi politikaları tutmadı. İçerde de siyasi bir çıkmaz, ekonomik krizin içindedir. Bunlardan kurtulmak için bizi hedef gösteriyor” dedi.

HDP susturulmak isteniyor

Başkanlık sistemiyle tek adam diktatöryasının getirilmek istendiğini söyleyen Pir, bu girişimlere muhalefet eden HDP’nin susturulmak istendiği değerlendirmesi yaptı. Pir, partilerinin meclis dışında tutulmak istendiğine işaret ederek, “Olası bir referandumda HDP’yi alanlardan uzak tutmak istiyorlar” dedi.

Medya tetikçilik yapıyor

Bu ortamda havuz medyasının oynadığı rolün “faşizme çanak tutmak” olduğunu kaydeden Pir, Ahmet Hakan’ı yönlendirenlerin de bu şekilde yazı yazmasını ve program sunmasını istediklerini dile getirdi. Pir, “Türkiye, havuz medyası içinde boğulmuştur. Basın kendini kaybetmiş durumda” diye ifade etti.

AMED

EN SON EKLENENLER