Çakıroğlu’na ‘indirim’ yolları aranıyor!

Ayşegül Terzi’ye otobüste saldıran ve tutuksuz yargılanan Abdullah Çakıroğlu davasında mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan ‘akli hastalığının olup olmadığı’ yönünde rapor isteyerek davayı erteledi

İstanbul Maslak’ta 12 Eylül günü otobüste yolculuk yapan Ayşegül Terzi’ye şort giydiği bahanesiyle saldıran Abdullah Çakıroğlu’nun ‘Şiddet ve halkı kin ve nefrete sürükleme’yle yargılandığı davanın 2’nci duruşması, dün Anadolu Adliyesi 40. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Saldırgan Çakıroğlu, 18 Eylül’de yakalanarak tutuklanmış ancak davanın 26 Ekim’deki ilk duruşmasında tahliye edilmişti. Gazete Şûjin’da yer alan habere göre duruşmaya CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP), Halkevleri üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı. Duruşmaya Ayşegül Terzi ve sanık Abdullah Çakıroğlu katılmadı. Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden gelen raporda, Abdullah Çakıroğlu’nun yatarak tedavi gördüğü belirtilirken mahkeme heyeti, Çakıroğlu’nun güvenlik görevlisi olduğunu söyledi.

‘Zanlı kaçtı’

Saldırıya maruz kalan Terzi’nin Avukatı Bahar Ünlüer, “Terzi’ye yapılan saldırı bütün kadınlara yapılan saldırıdır. Zanlının hastaneden gelen raporda tedaviyi yarım bırakarak ayrıldığı da yazılmıştır. Biz bu teşhisi kabul etmiyoruz. Burada görüldüğü gibi zanlı kaçmıştır” diyerek tutuklama talebinde bulundu.

Dava ertelendi

Davaya müdahil olan Aylin Nazlıaka da, “Bu dava aynı zamanda bir laiklik davasıdır” diye konuştu. Abdullah Çakıroğlu’nun avukatı ise müvekkilinin manik depresif olduğunu iddia etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aradan sonra tutuklama talebini redederek, ATK’den Çakıroğlu hakkında “akıl hastası olup olmadığını, akıl hastası ise ne zamandan beri akıl hastası olduğu, akıl hastalığının dava konusu olaya etkisi ne olduğu tespit edilmesi için” rapor alınmasına karar verdi. Duruşma 18 Ocak 2017 tarihine ertelendi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER