Salih Müslim: El Nusra yerleştirilirse Aleviler ne yapacak?

PYD Eş Başkanı Salim Müslim, Avrupa’dan Facebook üzerinden yayın yapan kapatılan Tv10’a konuk oldu.  Türkiye ile El Nusra arasında çok çatışmanın olacağını sanmadığını ifade eden Salih Müslim, Maraş Terolara yapılan ‘mülteci’ kampını hatırlattı. Müslim, “Türkiye,  El Nusra’yı Terolara yerleştirirse, kuzeydekileri ne yapacağız. Bunlara kimlik vereceğiz dediler. Bunları Kürtlerin, Alevilerin olduğu yerlere yerleştirecekler. Topraklarımızı bırakıp Avrupa’ya mı kaçacağız. Bizzat Alevi halkına söylüyorum. Diğerleri saldıracak da biz mi kaçacağız. Biz mi başka yerlere göç edeceğiz.” diye konuştu.
Kobani direnişini örnek veren Müslim, “Toprağımız bizim namusumuzdur, onurumuzdur. Birileri geldi diye topraklarımızdan gitmeyiz” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE PİS PLANIN PEŞİNDEDİR” 

Türkiye’nin Suriye’de suni bir düşmanlık yarattığını belirten Müslim, “Suriye’de devrim süreci başlayınca Türkiye’nin kendi amaçları, planları vardı. Bu planlardan biri de demokrafik yapıyı değiştirmek. Bu da Kürt bölgelerinde uygulanıyor. DAİŞ yapamadı bunu. Hezimete uğradı. Türkiye işgal ettiği yerlerde bunu yapıyor. Pis planın peşindedir” dedi.

“RUSYA SORUŞTURMANIN İÇİNDE, GERÇEK ORTAYA ÇIKACAK”

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesi konusunda da soruları yanıtlayan PYD Eş Başkanı Salih Müslim, “Bütün Ortadoğu kaynıyor. Taşlar yerinden oynuyor. Bu suikast da bunun bir parçası” dedi.

Müslim, suikasta ilişkin şunları söyledi:

“O polisin oraya girmesi ve büyükelçinin arkasında durması, korumanın bir parçası olması önemlidir. Yakalanabileceği yerde öldürülmesi de başka bir anlam taşıyor. Bunun yan etkileri olacak. Ruslar şimdi soruşturmanın içinde olacaklar. Bir çok şey ortaya çıkacak. Bunların iç ilişkileri, dış ilişkileri var. Sanırım bunun çok yansıması olacak. Bu olayın iç yansımaları Türkiye’deki çelişkiler üzerinde olacak.”

“POLİSİN MANTALİTESİ BU”

Suriye’nin Türkiye’nin bir iç meselesine dönüştüğünü belirten Müslim, “Suriye içindeki uzantıları da oluyor. Büyükelçiyi öldüren kimi destekliyor? Sloganlardan anladığımız kadarıyla selefileri, cihatçıları destekliyor. Bu Türkiye içindeki uzantılarıdır. Bunun bir DAİŞ, El Nusra, Arabistan parçası var. Hepsi aynı konumdadır. Bir kişi polise sızmış değil. Polisin mantalitesi bu” ifadelerini kullandı.  (N.M)

 

 

 

 

 

 

 

EN SON EKLENENLER