YENİ HEDEF CABER KALESİ

Fırat’ın Gazabı operasyonunda onlarca köyü özgürleştirerek, Tabka Barajı’nın doğusunu çetelerden temizleyen QSD’nin yeni hedefi Caber Kalesi. İlerleyişlerini sürdüren savaşçılar, ‘Adım adım özgürlüğe yürüyoruz. Karanlığı söküp atacağız’ mesajı verdi

Rakka’yı kuşatmak için Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından başlatılan “Fırat’ın Gazabı” operasyonunun ikinci aşamasında onlarca köyü özgürleştiren savaşçılar ilerleyişlerine devam ediyor. Suriye’nin en büyük barajı Tabka’nın doğu yakasında denetim sağlayan QSD savaşçıları, Ceber Kalesi’ne doğru ilerliyor.

Caber Kalesi’ne doğru

Rakka’nın kuzeybatısında 7 köyü özgürleştiren savaşçılar, Ceber Kalesi’ne doğru ilerlemeye başladı. Köylerin özgürleştirilmesi sırasında yaşanan çatışmalarda 15 DAİŞ çetecisinin ise öldürüldüğü bildirildi. Savaşçılar Rakka’nın 40 kilometre batısında yer alan Ceber Kalesi’ne doğru yöneldi.

14 çeteci öldürüldü

Caber Rojava ve Kerwan köylerinde de yaşanan çatışmalarda 14 çete üyesinin öldürüldüğü bildirildi. Caber Rojava Köyü’nde çetelerin bomba yüklü bir araçla gerçekleştirmek istediği saldırı ise püskürtüldü. 11 günü geride bırakan “Fırat’ın Gazabı” operasyonunun ikinci aşamasında şimdiye kadar bin 300 kilometrelik alanın özgürleştirildiği belirtildi.

‘Karanlığı söküp atacağız’

Operasyonu takip eden Hawar Haber Ajansı ile Fırat Haber Ajansı muhabirleri ise savaşçıların moralinin çok yüksek olduğunu belirtti. topraklarını çetelerden temizleyeceğini vurgulayan savaşçılar, “Adım adım özgürlüğe yürüyoruz. Karanlığı söküp atacağız” mesajını verdi. Halkın kurtuluşu için operasyona katıldığını dile getiren Ednan Eli Mistefa isimli savaşçı, Rakka’daki DAİŞ işgaline son vereceklerini belirtirken, Şeliş isimli savaşçı ise “Halkımı ve kentimi DAİŞ çetelerinden kurtarmak için bu hamleye katılıyorum” dedi.

RAKKA / ANHA

EN SON EKLENENLER