YOL TV’nin kapatılmasına Tv10’dan tepki

YOL TV’nin yayınlarının sona erdirilmesi kararını RTÜK, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret içeren, toplumda ayrımcılığı körükleyen ve terör örgütlerini öven yayınlarından dolayı’ diye gerekçelendirdi.

Türkiye’de medya ve farklı toplumsal kesimler üzerinde baskılar giderek artığını söyleyen kapatılan Tv10’un Yönetim Kurulu Üyesi Veli Büyükşahin PİRHA’ya konuştu.

Büyükşahin, hukuksuz, gayri meşru, OHAL uygulamaları ile her gün derneklerin ve medya organlarının kapatıldığını söyleyerek, “Siyasetçiler, seçilmişler, aydınlar, gazeteciler, aleviler, kürtler, kadınlar, laikler, hak mücadeelsi yürüten bütün toplumsal kesimler gözaltına alınıyor, tutuklanıyor” dedi.

“İKTİDAR KENDİNE BİAT ETMEYENİ SUSTURUYOR”

Zeynel Odabaş’ın  hukuksuz bir biçimde gözaltında olduğunu da hatırlatan Büyükşahin sözlerine şöyle devam etti: “Alevilerin sesi Tv10 üç aydır ekranı karartılmış, bütün bunlarla yetinmeyen iktidar kendine biat etmeyen herkesi susturmaya çalışıyor. YOL TV’ye yönelik bu susturma girişimi de bize yapılmış yok etme ve sindirmenin bir devamı olarak görüyoruz.”

MÜCADELE ÇAĞRISI

Mücadele çağrısında bulunan Büyükşahin, “Bu konuda aleviler başta olmak üzere Türkiye’nin demokratik muhalefeti bu baskılara boyun eğmeyecek ve hep birlikte Pir sultanın direnciyle mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kulandı.

Semra ACAR

EN SON EKLENENLER