Bahçeli, Kılıçdaroğlu’na Erdoğan’ın sözleriyle yüklendi: Çarkçıbaşı

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin ‘Siyaset ve Liderlik Okulu’nda konuştu. Terör örgütü IŞİD’in yayınladığı ve iki askerin yakıldığının görüldüğü video hakkında konuşan Bahçeli, “El Bab, şerefsizlerin tepesine yıkılmalıdır. IŞİD’in elinde bulunan askerlerimizin son durumu nedir? Şüphe derhal giderilmelidir” dedi.

Bahçeli konuşmasının devamında AKP’nin Meclis’e sunduğu ‘başkanlık sistemi’ anayasası hakkında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu ‘çarkçıbaşı’ diyerek hedef alması gibi, “Sayın Kılıçdaroğlu sabah akşam başka. Pot üstüne pot kırarken ‘çarkçıbaşı’ ünvanını kimseye vermeye niyetli görünmemektedir” diyen Bahçeli, “Tartışılan rejim değildir” ifadelerini kullandı.

Bahçeli’nin konuşmasından satırbaşları şöyle:

– Türkiye Cumhuriyeti düşmeyecek, düşürülmeyecektir. Terörle mücadele partilerüstü bir konudur. Neredelerse bulup yok etmeliyiz. El Bab operasyonundan alnımızın akıyla çıkmalıyız. El Bab’dan elimiz boş dönersek Diyarbakır’ı riske atarız.

IŞİD’İN YAYINLADIĞI VİDEO HAKKINDA KONUŞTU

– IŞİD’li alçaklar kahramanlarımıza ölüm yağdırmaktalar. İki askerimizin yakıldığını gösteren vahşet, eğer doğruysa IŞİD’in içte ve dışta tüm eli kanlı teröristleri yok edilmelidir.

– El Bab, şerefsizlerin tepesine yıkılmalıdır. IŞİD’in elinde bulunan askerlerimizin son durumu nedir? Şüphe derhal giderilmelidir.

– Türkiye’nin 20 Aralık’ta Rusya ve İran ile yaptığı mutabakat önemli ve ümit vericidir. YPG ve PKK’nın bulunmaması oldukça mahsurludur.

‘BAŞKANLIK’ SİSTEMİ AÇIKLAMASI

– MHP, sözünün ardında fikri çizgisinin yanındadır. Diyorum ki; 15 Temmuz’da vatan kaybının sınır hattına gelmiştik. İlanı yapılmamış bir Sevr’i yaşayacaktık. Milletimiz paramparça olacaktı. Ülkemizi Suriye ve Irak yapma planları dolaşımdadır.

CHP’YE ÇIKIŞTI

– Tartışılan rejim değildir. Bırakalım Türk milleti nasıl ve hangi sistemde yönetileceğine karar versin. CHP bundan neden korkuyor? Yürürlülükteki rejimin son bulacağını hangi bilgiyle izan ediyor.

– Bu CHP değil midir, Cumhuriyet mitingleriyle istikrarsızlığın önünü açan. 2007’de TBMM’de cumhurbaşkanı seçilmiş olsaydı fiili bir bunalımın ortasında bulunmayacaktık.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİYLE KILIÇDAROĞLU’NA YÜKLENDİ

– Sayın Kılıçdaroğlu sabah akşam başka. Pot üstüne pot kırarken ‘çarkçıbaşı’ ünvanını kimseye vermeye niyetli görünmemektedir. Gitsinler, damarlarında PKK, HDP kanı akan bölücüğü göklere çıkartan vekil ve parti yöneticilerinin yakalarından tutsunlar.

EN SON EKLENENLER