Bartınlılardan AKP’ye tepki

Hattat Holding tarafından Amasra’ya yapılmak istenen termik santrale karşı mücadele sürerken tek bir kelime konuşmayan AKP Bartın Milletvekili’ne Bartın Platformu tepkili: Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç sonunda konuşmuş. O da goygoy yapmak için

Amasra’ya termik santral yapımı için ÇED olumlu izninin verilmesinin ardından aylardır imza toplayarak dava açan Bartın Platformu, bu süreçte hiçbir açıklama yapmayan AKP Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç’a seslendi. Yaklaşık üç aydır süren çalışma boyunca tek bir kelime etmeyen Tunç, sonunda konuştu. Ancak konuşması Bartınlıların tepkisini çekmekten başka bir şeye yaramadı.

Konuya dair açıklama yapan Bartın Platformu; Tunç’un üç aydır süren kampanya boyunca hiçbir şekilde destek açıklaması yapmamasına tepki gösterdi, “Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç sonunda konuşmuş. O da goygoy (laf kalabalığı) yapmak için” dedi.

Ahkam kesiyor

Platformun açıklamasında, Tunç’un Amasra’ya yapılmak istenen termik santrale destek çıkmak için “Enerjiye ihtiyacımız var, Amasra’ya çivi çakmayanlar Amasralılara ahkam kesmesin” gibi laflar ettiğini belirterek, “Ülkeye enerji lazımsa, Amasra’da ülkenin en kuvvetli rüzgarları var, enerji üretmek için termik santral değil de rüzgar santralleri yapılsın diyen biziz, buna kulak tıkayan siz” diye seslendi.

Halkı yanıltan kim?

Tunç’un konuşmasındaki Amasralılara ahkam kesildiği, Amasralılara yalan söylendiği sözlerine de yanıt veren platform, Tunç’un ikili davranmasını eleştirdi ve “Bartın’da termik santral yapan Alpler Enerji olunca karşısınız, Hattat Holding olunca taraftar. Hattat’a sevginizin nedeni nedir, siz onu açıklayın” dedi.

Hattat Holding’in termik santralde kullanılacak tatlı suyu Kavşak Suyu’ndan temin etmek istediğini belirten platform, “ÇED raporunda belirttiği gibi Kazpınar’ı kuyusundan çıkaracağı tatlı suyu (kavşak suyu) yakınında bir yerde depolamak için Türkiye Taşkömürü kurumundan depo yapım izni ve bu suyu orman içinden termik santrale taşımak için boru hattı izni istemiş. Bunun için DSİ ve Orman İşletmesi’nin de izin vermesi gerekiyor. Sizin emrinizden çıkmayan bu kurumların bu izinleri vermesi demek, 100 bin insanın ücretsiz yararlandığı kavşak suyunun miktarının azalması veya yok olması demek. Sayın Tunç kavşak suyunu Hattat Holding’e peşkeş çekip, bu halkı suyunu para karşılığı almak zorunda bırakacaksınız?” diye sordu.

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER