CHP’li Eren Erdem’den İHH ve Türkiye’de meydana gelen IŞİD saldırıları hakkında çarpıcı iddialar

Katıldığı televizyon programında, İHH’nın tarihi eser kaçakçılığı yaptığını söyleyen Erdem, Kontrgerilla yapılanmasının Türkiye’deki saldırıların arkasında olduğunu ileri sürdü. Erdem, “En az 15-20 bin sayfa elimde gizli ibareli belge var ve tamamında Türkiye’de katliam yapan IŞİD’çilerin, izlendiği, dinlendiği her şeyinin önceden haberdar olunduğunu o belgelerde tespit ettim” diye konuştu.

Kontrgerilla’nın çok güçlü şekilde devletin içinde ayakta olduğunu söyleyen Eren Erdem’e göre amaç, AKP’yi başkanlık sistemine ikna ederek, Türkiye’yi otoriter bir rejime sürükleyip, bölünmeye zemin hazırlamak.

Erdem, “Kontrgerillacılar, 15 Temmuz’da başkanlık getirmek için darbe girişiminde bulundular. Darbeyi yapacaklardı ve başkanlık getireceklerdi. Bugün tartışılan başkanlık rejimini getireceklerdi. Ak Parti, siz yapmayın, biz yaparız, bize dokunmayın, bizim canımızı yakmayın biz gereğini yaparız dediler. Devleti, alabildiğince otorilterleştirerek Türkiye’yi bölünmesini istiyorlar. Türkiye, nasıl bölünür? Türkiye, demokratikleştiğinde bölünmez, niye, herkesin hakları olur. Terör ve şiddeti derinleştirecek şey nedir? Otoriterleştirme. Toplumda huzursuzluk yaratma, huzursuzluktan kaynaklanan çatışmaların büyümesi, şiddetin artması, iç savaş ve bölünme” ifadelerini kullandı.

İHH’nın tarihi eser kaçakçılığı yaptığını da ileri süren Eren Erdem’in çarpıcı açıklamalarının özeti şöyle:

“TÜRKİYE’DEKİ IŞİD SALDIRILARINI İSTİHBARAT ORGANİZ EDİYOR”

“Türkiye’de yapılan IŞİD saldırılarının IŞİD ile alakalı olduğu konusunda tereddütlerim var çünkü hiçbirini IŞİD üstlenmiyor. IŞİD, Brüksel’de patlama oluyor, kendi mecralarında sahipleniyor ama bakın İstiklal Caddesi’ni sahiplenmedi, havalimanını sahiplenmedi. Biz, IŞİD’çi olduklarını soruşturmalarında öğrendik. IŞİD bunu sahiplenmediğine göre demek bu kontrolsüz eylem dediğimiz bir eylem türü. IŞİD’in hücre örgütlenmesinden kaynaklı, birbirinden habersiz hücrelerin kolaylıkla istihbarat ağlarına takılarak onların güdümüne girmesi ile alakalı bir şeydir. Türkiye’deki bu saldırılar istihbarat ağları tarafından organize edildiler. Bu istihbarat ağları bu organizasyonları yaparken 15 Temmuz’a zemin hazırlamak için yaptılar. Belgeleyecek şeyler var. Çok somut belge var.”

“İSTİHBARAT IŞİD’İN EYLEMLERİNE GÖZ YUMDU, BELGELERİ VAR”

“Ekranda belge göstermek kanala zarar verir ama ben buradan iddia ediyorum, en az 15-20 bin sayfa elimde gizli ibareli belge var ve tamamında Türkiye’de katliam yapan IŞİD’çilerin, izlendiği, dinlendiği her şeyinin önceden haberdar olunduğunu o belgelerde tespit ettim. Devlet içerisine yapılanmış bir yapı, bu eylemlere göz yummuş. Amaç, Türkiye’yi bir darbe ortamına taşıyabilmek.”

“FETÖ, KONTRGERİLLA’NIN BİR KANADIDIR”

“FETÖ demiyorum, ben Kontrgerilla diyorum. FETÖ, Kontrgerilla’nın bir kanadıdır. Kontrgerilla hiç tasfiye edildi mi? Kontrgerilla’ya yönelik bir operasyon yapıldı mı? Sözde bu FETÖ ile kol kola olan hükümet Ergenekon ve Balyoz’da Kontrgerilla’ya operasyon yaptığını iddia etti. Yurtsever askerleri cezaevine doldurdu. Türkiye’deki Kontrgerilla yapılanması çok güçlü bir şekilde ayakta. Buradan açıkça söylüyorum. Bu darbe girişimini sadece FETÖ diyerek geçiştirmek, Kontrgerilla’nın diğer kanatlarını görmezden gelmek demektir. Kontrgerilla bin 100 odalı bir saraydır, FETÖ bunlardan biridir sadece. Meclis’te Kontrgerilla’yı araştırmak üzere bir komisyon kursak çözeriz.”

“KONTRGERİLLA BAŞKANLIK GETİRMEK İSTİYOR”

“Amaç, hükümeti devirmek değildi, Cumhuriyet’i yıkmak istediler. Başkanlık getirmek istiyor Kontrgerilla. Kontrgerilla 15 Temmuz’da Erdoğan’ı devirmek için darbe girişiminde bulunmadı, rejimi değiştirmek, başkanlık getirmek, otoriterleştirmek, daha İslami rejime dönüştürmek için yaptı bunu. Zaten Kontrgerilla’nın darbeyi FETÖ’ye yaptırmasının da sebebi buydu. Kontrgerilla içerisinde sadece FETÖ’cüler mi var, 50 tane fraksiyon var. Niye FETÖ’cüler kanalıyla yaptı bunu. Çünkü, Türkiye’deki demokratik zemin Kontrgerilla faaliyetlerinin, Türkiye’deki çatışmanın, kamplaşmanın derinleşmesini engelliyor. Bakın, bölgemizde terör olmasına rağmen hala Türk ile Kürt sokakta birbirini yiyemiyor. Bu Türkiye’nin bölünmesi için engel teşkil ediyor.”

“TÜRKİYE’NİN BÖLÜNMESİ İÇİN OTORİTER BİR REJİM LAZIM”

“Türkiye’nin bölünmesi için daha otoriter, daha antidemokratik rejime ihtiyaç var. Dolayısıyla Kontrgerillacılar, 15 Temmuz’da başkanlık getirmek için darbe girişiminde bulundular. Darbeyi yapacaklardı ve başkanlık getireceklerdi. Bugün tartışılan başkanlık rejimini getireceklerdi. Ak Parti, siz yapmayın, biz yaparız, bize dokunmayın, bizim canımızı yakmayın biz gereğini yaparız dediler. Devleti, alabildiğince otorilterleştirerek Türkiye’yi bölünmesini istiyorlar. Türkiye, nasıl bölünür? Türkiye, demokratikleştiğinde bölünmez, niye, herkesin hakları olur. Terör ve şiddeti derinleştirecek şey nedir? Otoriterleştirme. Toplumda huzursuzluk yaratma, huzursuzluktan kaynaklanan çatışmaların büyümesi, şiddetin artması, iç savaş ve bölünme. Kontrgerilla, 15 Temmuz darbesini FETÖ’cülere Türkiye’ye başkanlık getirtmek için yaptı, çok net söylüyorum.”

“İHH TARİHİ ESER KAÇAKÇILIĞI YAPIYOR”

“Elimde dosyaları var İHH’nın, bir sürü iş yapmışlar, sınıra adam götürmüşler, militanları Türkiye’ye getirmişler, IŞİD’in bulduğu tarihi eserleri getirmişler. Hepsinin dosyası var bende. Şimdi rapor hazırlıyorum bununla ilgili. Tamamı gizli belgelerden oluşan rapor hazırlıyorum. İHH bana dava açsın mahkemeye götüreyim belgeleri.”

“GİZLİ BELGELERLE IŞİD’İN TÜRKİYE YAPILANMASINI KİTAP HALİNE GETİRİYORUM”

“Gizli Belgelerle IŞİD’in Türkiye Yapılanması’nı kitap haline de getiriyorum. Kitapta yer alan belgelerin soruşturmacısı olan savcılar, FETÖ’cü olduğu şüphesi bulunan savcılar değil. Tamamı hükümete yakın savcıların belgeleri. Ben ülkemi karalamayacağım, ülkemi bir çeteden kurtarmaya çalışıyorum.”

“KRİPTO FETÖ’CÜLER ERDOĞAN’I BAŞKANLIĞA İKNA EDEREK KANDIRDI”

“Türkiye, 24 Nisan sabahı kurtuluyor. Çok net söylüyorum. Bakın size olacak senaryoyu anlatayım. Recep Tayyip Erdoğan’ın kandırıldığını düşünüyorum şuanda. Birileri, onu başkanlığa geleceğini ikna etmiş. Başkanlık falan gelmeyecek. Sandıktan çıkmayacak başkanlık. Çıkmadığı zaman ne olacak biliyor musun, bugün başkanlık gelecek korkusuyla Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında duran herkes onu sırtından hançerlemeye başlayacak, AKP’den dört parti çıkacak. Halkımıza buradan sesleniyorum, hiç korkmasınlar, bütün anketleri gördüm, kimse başkanlık istemiyor. Anladığım kadarıyla FETÖ’cüler onları kandırıyor. AKP’yi bitirmek için AKP’lilere başkanlığın geleceğine ikna etmişler. AKP teklifi kendi hazırladı ama kripto FETÖ’cüler, anket var geçecek diye kandırdı.”

EN SON EKLENENLER