Cinsel istismar davasına yayın yasağı

Giresun’da Kuran kursunda 13 çocuğa cinsel istismarda bulunan İbrahim Halil U.’nun yargılandığı davaya yayın yasağı getirildi. Antalya’da ise 12 yaşındaki bir çocuğa üvey babasının 3 yıl boyunca istasmarda bulunduğu ortaya çıktı.

Giresun’un Alucra ilçesinde Erkek Yatılı Hafızlık Kuran Kursu’nda 13 çocuğun cinsel istismara maruz kaldığı ortaya çıkmıştı. Çocukların, durumu ailelerine anlatmaları üzerine ortaya çıkan istismara ilişkin Giresun Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında kursta öğretici olarak görev yapan Halil İbrahim U., 30 Ağustos’ta tutuklandı ve hakkında iddianame hazırlandı. Duruşma öncesinde konuyla ilgili basın açıklaması yayınlayan Cumhuriyet Başsavcılığı, davayla ilgili yayın yasağı getirildiğini duyurdu.

‘Annene söyleme’ tehdidi

Antalya’da ise 12 yaşındaki üvey kızına 3 yıl boyunca tecavüz ettiği belirtilen üvey baba Y.S., hakkında Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. A.K.’nın ilk eylemden “İstemiyorum” diyerek ağlayarak kurtulduğu ancak daha sonra nitelikli istismarın gerçekleştiği vurgulandı. Üvey baba Y.S.’nin A.K’ye “Bunlar aramızda kalsın annene söyleme” dediği ortaya çıktı. Zanlı hakkında hazırlanan iddianamede; 3 kız çocuğu annesi 28 yaşındaki H.S. ve 12 yaşındaki imam hatip ortaokulu öğrencisi A.K.’nin Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) alınan ifadeleri yer aldı. A.K., cinsel istismar olayının ilk kez 4’üncü sınıfta gerçekleştiğini 7’nci sınıfta da devam ettiğini söyledi. Anne H.S., ise zanlı ile ilgili şöyle demişti: “Ben bir anne olarak bu işin peşini bırakmayacağım. Bu rezaleti sonuna kadar deşifre edip şu an hala sokaklarda gezen o adamın adalet önünde hesap vermesini sağlayacağım.”

HABER MERKEZİ

EN SON EKLENENLER