HDP’li 4 Vekil, katliamı lanetlemek için Maraş’a gidiyor

38 yıl önce gerçekleştirilen Maraş Katliamı’nı protesto etmek, yaşamını yitirenleri anmak için  HDP’li Alevi Milletvekilleri Müslüm Doğan, Alican Önlü, Erdal Ataş ve Mahmut Toğrul  4 Alevi milletvekili Maraş’a gidecek.

Konuya ilişkin HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan PİRHA’ya konuştu.

“MARAŞ’TA DEMOKRAFİK YAPIYI DEĞİŞTİRMEK İSTEDİER”

Maraş’ta yaşananların basit bir katliam olmadığını söyleyen Doğan,”Alevi Kürtlere yönelik, oradaki demografik yapıyı, toplumsal yapıyı, toplumsal dinamikleri yok etmeye yönelik bir katliamdır” dedi.

Doğan, Maraş Katliamı’nın gerçek faillerinin ortaya çıkarılması gerektiğini söyleyerek, “Bunun uluslararası bir boyutu var mıdır? Bu katliama neden olan, katliamda kullanılan güruhun,  sonradan kamu kuruluşlarında nasıl görevlendirildiğini, parlamentoya kadar nasıl getirildiklerinin araştırılmasını, sonuçlarının da halkımızla paylaşılmasını istiyoruz” dedi.

“BU SİSTEME KARŞI MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK”

HDP’li Vekil Doğan, “38 yıl önce ortaya konan bu katliamı bir daha  ileri süreçlerde karşımıza çıkmaması için gerekli  bir hassasiyet ortaya koyuyoruz. Bu sisteme karşı olan mücadelemiz devam edecek.” dedi.

“TEK KİŞİLİK DİKTATÖRLÜĞE DAYALI SİSTEMİ TEŞHİR EDECEĞİZ”

“Ülkenin gündemi farklı, AKP’nin gündemi farklı” diyen İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Türkiye’deki yoksuluğa dikkat çekerek, “Yoksuluk diz boyu, açlık diz boyu, kan diz boyu ama AKP’nin tek kişilik bir diktatörlüğe dayanan sistemini ve bununla ilgili süreçleri de orada teşhir edeceğiz”diye konuştu.

Semra ACAR

 

 

 

EN SON EKLENENLER