Yakılarak katledilen askerin babası: İnanmak istemiyoruz

DAİŞ çeteleri tarafından yakılarak katledildiği iddia edilen 2 askerden biri olan Sefer Taş’ın babası Aydın Taş, hükümet ve devlet yetkililerinden kendilerine herhangi bir bilgilendirme yapılmadığını belirtti. Baba Taş, ‘Olaya inanmak istemiyoruz’ dedi

DAİŞ çeteleri dün akşam saatlerinde El Bab yakınlarında kaçırdığı iki Türk askerinin yakıldığı görüntüleri yayınladı. Yakıldığı iddia edilen askerlerden Sefter Taş’ın babası Aydın Taş gazetemize konuştu. Baba Taş, ellerine ulaşan herhangi bir bilginin olmadığını aktararak “devlet yetkililerinden herhangi biri bize olayı doğrulayamadı. Bize ulaşan yetkililer olayı araştıracaklarını bizim de beklememizi söylediler. Yetkililer kendilerine iletilmiş bir bilginin olmadığını ve olayı doğrulamaya çalıştıklarını söylediler. Evimize askeri yetkililer geldi. Onlar da şu anda bekliyorlar. Biz de olayın gerçek olup olmadığını araştırıyoruz. Olayı duyduktan sonra eşim fenalaştı. Eşimin durumu çok ağır, sakinleştirici yaptılar. Söyleyecek bir şey yok, şaşkınız. Olaya inanmak istemiyoruz” sözlerini kullandı.

Olay ile ilgili görüştüğümüz Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilli Mehmet Emin Adıyaman ise, olayı duyduktan sonra ailenin yaşadığı köye doğru gitmeye çalıştıklarını söyleyerek “Köye varmak üzereyken askerin babası ve amcası ile görüştük. Aile bize annenin durumunun kötü olduğunu söyledi. Biz de geri dönmek zorunda kaldık. Konunun takipçisi olacağız” dedi.

Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı yetkilileri, DAİŞ tarafından askerlerin yakılarak katledilmesine ilişkin görüntülerinin gerçek olup olmadığını araştırdıklarını söylemekle yetindi.

Fırat Yeşilçınar

EN SON EKLENENLER