Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Mutlu tutuklandı

HDP ve DBP’ye yönelik operasyonlar kapsamında gözaltına alınan ve aralarında kayyum atanan Akdeniz Belediye Eşbaşkanı Yüksel Mutlu’nun da 15 kişi çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) yönelik yapılan operasyonla Mersin’de 12 Aralık tarihinde gözaltına alınan ve aralarında kayyum atanan Akdeniz Belediyesi Eşbaşkanı Yüksel Mutlu, HDP İl Başkanı Sadun Doğan ile HDP eski İl Başkanı Selman Günbat’ın da bulunduğu 22 kişi, Mersin Adliyesi’ne sevk edildi. Kelepçeli olarak getirilen 22 kişi polis koridorundan geçirildi. Adliyeye getirilenler arasında bulunan yurttaşlardan birinin “Yaşasın barış ve demokrasi mücadelemiz. Bu ülkede barışı ve birliği savunduk” diyerek adliye önünde bulunan yurttaşlara seslendiği görüldü.

15 kişi tutuklandı

Savcılık işlemlerinin ardından 3 kişi serbest bırakılırken, 19 kişi ise, “örgüt üyeliği”, “örgüt propagandası” ve “örgüt adına faaliyette bulunmak” iddialarıyla mahkemeye sevk edildi. Yüksel Mutlu, Sadun Doğan, Sedat Akbay, Raziye Söner, Selman Günbat, Kahraman Oğuz, Selahattin Karakeçili, Nuriye Arslan, Şükrü Alkanlı, Abdulkerim Avcıoğlu, Mehmet Emin Sungur, Ayşe Aydoğan, Mehmet Emin Sarıgül, Fatmagül Demirtağ ve Mustafa Salış mahkeme tarafından tutuklandı. Fahriye Cengiz, Abdulkerim Timur, Saffet Yıldırm ve Salih Akti ise “adli kontrol şartı” ile serbest bırakıldı.

Operasyon kapsamında Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk ile birlikte 46 kişi hakkındaki arama kararı ise devam ediyor.

Mersin’de gözaltına alınan 100’ün üzerinde kişinin tamamının işlemlerinin bittiği öğrenilirken, kentte 12 Aralık’ta başlayan operasyonlardan bu yana 69 kişi tutuklanmış oldu.

EN SON EKLENENLER