SELİS Kadın Merkezi’ni kayyum kapattı

Êlih Belediyesi bünyesinde 2005’ten bu yana şiddet gören kadınlara destek veren SELİS Kadın Dayanışma Merkezi, atanan kayyum Ertuğ Şevket Ersoy tarafından kapatıldı

Êlih Belediyesi tarafından 2005 yılında kurulan ve şiddet gören kadınlara psikolojik ve hukuki destek veren SELİS Kadın Dayanışma Merkezi, belediyeye kayyum olarak atanan vali yardımcısı Ertuğ Şevket Ersoy tarafından kapatıldı. SELİS tarafından yapılan yazılı açıklamada, faaliyet yürüttükleri binanın ise valiliğe devredildiği kaydedildi. Kadına yönelik şiddet, göç, psiko-sosyal, hukuk, psikolojik destek sunmak ve kadına yönelik şiddetin farkındalığını artırmak, toplumsal cinsiyet bilinci geliştirmek için kurulan kurum, bugüne kadar kentte birçok kadına destek verdi.

‘Kayyum kadın duruşundan rahatsız’

SELİS tarafından yapılan açıklamada, kayyum geldikten sonra ilk iş olarak Kadın Politikaları Müdürlüğünün kapatıldığı hatırlatarak, “Gün be gün kurumları pasifleştirerek ihtiyaç olmadığını öne sürerek özelikle kadın çalışanların iş fesihlerini yapılmıştır. SELİS kadın danışmanlık merkezinin kapatılıp binasının valiliğe verildiği bilgisi verilmiştir. Batman’da binlerce kadına ses olan, dayanışan kadın örgütlülüğünü savunan, şiddetle birlikte mücadele eden, toplumsal cinsiyet bilincinde duyarlılık geliştirmeye çalışan kadınların pasifleştirilmesi sistemin kadın duruşundan ne kadar rahatsız olduğunu gösterir” ifadelerini kullandılar.

‘Mücadelemizi bitiremeyecekler’

SELİS’in kapatılmasının kadın duyarlılıklarını ve kadın bakış açılarını değiştiremeyeceğini vurgu yapılan açıklamada, “Kadına dönük şiddetle mücadelemizi bitirmeyecektir. Bizler nerde olursak olalım kadına dönük şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

ÊLİH

EN SON EKLENENLER