Müjgan Ekin’i işkenceden sonra Cerablus’a bıraktılar iddiası

Ankara’da gözaltına alınmasının ardından iki aydır kendisinden haber alınmayan Müjgan Ekin’in babası Esat Ekin, kızının kendilerine ulaştığını ve kızına 48 gün işkence edildikten sonra Cerablus’a bırakıldığını söyledi

Ankara’nın Batıkent semtinde 24 Ekim günü gözaltına alındığı tespit edelin ancak kendisinden 2 aydır haber alınamayan Özgür Gün TV program yapımcısı ve Sûr Belediye Meclis Üyesi Müjgan Ekin’in akıbetine dair İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda Ekin’in babası Esat Ekin ve İHD Eşbaşkanı Öztürk Türkdoğan açıklama yaptı. Müjgan Ekin’den haber aldıklarını açıklayan Baba Ekin, “Biliyorsunuz, 24 Ekim’te Ankara’da mobese kameraları ve görgü tanıkları ifadeleriyle kaçırıldığını öğrendik. Savcılğa başvurduk. Sonuç alamadık. 48 gün sonra polisler tarafından işkence yapıldığı ve Cerablus’a bırakıldığını bize bildirdi. Sağ olmasının en büyük nedeni basın, kurumlar ve halkımızın sahiplenmesi” diye konuştu.

‘Halk bana sahip çıktı’

Müjgan Ekin’nin kendisine ilettiği sözleri şöyle akataran Baba Ekin: “Halk bana sahip çıkmasıydı, benim cenazemi bulurlardı. Sevgilerimi sunuyorum” diye ifade etti.

‘Kayıp dışı gözaltı görev suçudur’

Ardından açıklama yapan İHD Eşbaşkanı Türkdoğan, “Burada hiç bir polemiğe girmek istemiyorum. Biz bu ülkede gözaltında kayıp vakası yaşanmamasından mutluluk duyarız. Resmi kurumları zor durumda bırakmak için hareket etmeyiz. Hurşit Külter, Taşkın Yasak ve Müjgan Ekin’in vakaları gösterdiki kayıt dışı gözaltına alma olayarı gerçekleşiyor. Hükümet bu konunda gerekli önlemleri almalı. Etkili soruşturma yapılmalı. Bunlar görev suçudur” diye konuştu.

‘Sonuç alıncaya kadar mücadele yürüteceğiz’

Türkiye’de halan yüzlerce insanın akıbetinin bilinmediğini hatırlatan Türkdoğan, “Her hafta Cumartesi günü kayıpların akıbetini soruyoruz. Türkiye’nin uluslararası yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve bu kişilerin akıbetinin araştırılarak faillerinin yargı önüne çıkarılması mücadelemiz sonuç alıncaya kadar sürecektir” ifadelerini kullandı.

‘Ekin’nin sağ olduğu teyit edildi’

48 günlük işkence ve kötü muamele ardından TSK’nin kontrolü altındaki Suriye’nin Cerablus kentine bırakılan Müjgan Ekin, 11 Aralık günü ailesine telefon üzerinden ulaştı. Ekin ailesi 25 Aralık günü teyit amacıyla bir kez daha kızları Müjgan Ekin ile iletişim kurdu ve sağ olduğunu öğrendi.

EN SON EKLENENLER