Boko Haram’a bir darbe de Nijer’den

DAİŞ çetelerinin Afrika versiyonu olan Boko Haram çeteleri, Nijerya’dan sonra Nijer’de de ağır darbeler almaya devam ediyor. Nijer hükümeti tarafından yapılan açıklamada, Nijerya sınırındaki Diffa bölgesinde 31 Boko Haram çetecisinin teslim olduğu duyuruldu.

Diffa bölgesindeki ziyareti sırasında açıklama yapan İçişleri Bakanı Bazoum Mohamed, operasyonlar karşısında tutunamayan çetelerden 31’inin teslim olduğunu söyledi. Bakan, Şubat 2015’ten bu yana Nijer güçlerine de saldıran çetelerin ilk kez bu düzeyde bir teslimiyete mecbur kaldıklarının altını çizdi.

Çad Gölü’ne kıyısı olan Nijerya, Nijer ve Çad Cumhuriyeti’nce temmuz ayında aynı anda başlatılan operasyonlar sayesinde bölgedeki çete varlığına büyük darbe vurulmuştu. Son olarak geçtiğimiz hafta Nijerya ordusunun Sambisa Ormanları’ndaki operasyonlarında Camp Zero adlı önemli bir çete üssü düşürülmüştü. Nijer’in Diffa bölgesinde halen Boko Haram’dan kaçan 300 bin kadar mülteci zor şartlarda yaşamaya çalışıyor.

2009 yılından bu yana Nijerya’nın kuzeydoğusunda katliamlar düzenleyen Boko Haram örgütü, geçtiğimiz yıl DAİŞ çetelerine “biat ettiğini” duyurmuştu. Çetelerin bugüne kadarki katliamları ile ordu güçleriyle çatışmalarda 20 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

DIFFA

EN SON EKLENENLER