Demirtaş ve Yüksekdağ: Bu geçirdiğimiz en kalabalık yılbaşı!

Tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, tutuklu bulundukları cezaevlerinden avukatları aracılığıyla yeni yıl mesajı yayımladı.

HDP Basın Bürosu tarafından paylaşılan mesajda şu ifadelere yer verildi:
 “2016, yüreklerimizin burkulduğu ağır bir yıl oldu. Acıların, gözyaşlarının, ölümlerin, ama inadına direnişin de olduğu bir yılı geride bırakıyoruz.

Bu topraklarda kan ve gözyaşı dökülmeye devam ediliyorsa, egemen siyasi anlayış ve ortam değişmemiş demektir. Ama değişmeyen başka bir şey daha var; o da barış, eşitlik, adalet ve demokrasi mücadelesinin yarattığı umuttur.

Yaşadığımız olumsuzluklar umut etmemize engel olmamalıdır. Bu yeni yılı hapishane koşullarında karşılıyoruz. Belki hücrelerimizde tek başımızayız, ama bu bizim geçirdiğimiz en kalabalık yılbaşı. Çünkü biliyoruz ki, milyonların yüreği bizlerle birlikte…

Güzel günlerin bizleri beklediğini biliyoruz. 2017 yılının, demokrasi, barış, emek, özgürlük ve eşitlik güçlerinin birlikteliğinin gelişeceği; halkların adalet taleplerine ulaşılacağı bir yıl olması için mücadele edeceğiz. 2017 yılında her gün yeniden doğarak yürüyeceğiz, yaşam ve gerçekler hiçbir hapishane tanımayacak.

2017 yılının tüm halklar ve inançlar, emekçiler, ezilenler, emekliler, kadınlar ve gençler için sağlıklı, başarılı ve toplumsal kazanımların elde edileceği umut dolu bir yıl olmasını diliyoruz. Huzurlu, barışın hâkim olduğu ve yaşamı kutlayabildiğimiz bir yıl için hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyoruz.” (DİHABER)

EN SON EKLENENLER