İstanbul’da 5’i ilçe eş başkanı 8 HDP’li tutuklandı

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırının ardından 12 Aralık’ta HDP’ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan HDP’lilerden 8’i tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’de tutulan ve aralarında çok sayıda ilçenin eş başkanlarının da olduğu 12 kişi, sorgularında susma hakkını kullandı. HDP’liler “Örgüt üyesi olma” ve “Örgüt propagandası yapma” suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

Adliyedeki sorgularının ardından mahkemeye çıkarılan HDP’lilerden 8’i tutuklandı, 4’ü adli uygulamasıyla serbest bırakıldı.

Tutuklanan HDP yönetici ve üyeleri şunlar:
HDP Üsküdar İlçe Eş Başkanı Bilal Algunerhan, Avcılar İlçe Eş Başkanı Birgül Kızıldağ, Esenyurt İlçe Eş Başkanı Arzu Maço, Beyoğlu İlçe Eş Başkanı Münevver Özer Kızılkaya, Küçükçekmece İlçe Eş Başkanı Fatma Adlığ, Güngören İlçe Saymanı Rauf Güzel, HDP yöneticileri Güven Pınar, Emin Seyhan.

Arnavutköy İlçe Eşbaşkanı Hatice Aslan, Nejat Karadaniz, Fatım Duman ve Mahşuk Karlıdağ ise adli kontrolle serbest bırakıldılar.

Hâlâ gözaltında olan ve aralarında HDP İstanbul il eşbaşkanları Doğan Erbaş ve Aysel Güzel’in de olduğu çok sayıda HDP’linin ne zaman adliye sevk edilecekleri bilinmiyor. (HABER MERKEZİ)

EN SON EKLENENLER