Sığınmacı 7 Suriye askerini infaz etmekten yargılanacak

Suriye’den gelerek İsveç’e iltica eden 46 yaşındaki bir sığınmacı hakkında savaş suçu işlemekten dava açıldı. Söz konusu kişi, tutsak alınan 7 Suriyeli askeri kurşuna dizmekle suçlanıyor.

New York Times 2013 yılında Suriye ordusuna mensup 7 askerin kurşuna dizilerek katledildiklerini gösteren bir film yayımladı. İnfazın 5 ve 7 Mayıs 2012 tarihlerinde İdlib ilinde yapıldığı belirlendi.

İnfaza katılanlardan birinin İsveç’e iltica ettiğinin anlaşılması üzerine polis, Karlskoga ilinde yaşayan söz konusu kişiyi gözaltına aldı. Mahkeme tarafından tutuklanan kişinin İtalya’da oturma izni olmasına rağmen 2013 yılında İsveç’e gelerek iltica talebinde bulunduğu belirlendi.

Savcı Kristina Lindhoff Carleson, ellerinde bulunan filmlerin 46 yaşındaki ilticacının ağır savaş suçu işlediğini kanıtladığını söylerken, süpheli suçlamaları kabul etmedi.

Carleson, Aftonbladet gazetesine “Bizim bu tür suçları ele alma gibi uluslararası bir yükümlülüğümüz var. Ama buna karşın açılan davanın Suriye savaşında taraf tutma gibi algılanmamasını vurgularım” açıklamasını yaptı.

İlk duruşmanın 11 Ocak tarihinde Stockholm İl Mahkemesi’nde yapılması planlanıyor. (DIŞ HABERLER)

EN SON EKLENENLER