TV 10 eyleminde mücadele mesajı verildi

Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan TV 10’un çalışanları, televizyonlarının kapatılmasını protesto etmek için 13’üncü haftada da bir aradaydı. İstanbul Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelenler, yeni yılda barış için daha güçlü mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Galatasaray Meydanı’nda bir araya gelen TV 10 çalışanları, kurum temsilcileri ve hak savunucuları ‘Alevilerin sesi TV 10 susturulamaz’ pankartı açarak ‘Özgür basın susturulamaz’, ‘Kerbela’dan bugüne zulüm’, ‘Sazlar konuşsun silahlar sussun’, ‘Doğa dostu TV 10 susturulamaz’, ‘TV 10 doğanın sesidir susmayacak’ yazılı dövizler taşıdı. Dayanışma Evleri, Barış Vakfı gibi kurumların da destek olduğu eyleme sanatçı Mehmet Tek de katıldı.

‘OHAL’DE DE ALEVİYİZ, OHAL’DE DE İNSANIZ’

TV 10’un kapatılmasının ardından 13 haftadır Galatasaray Meydanı’nda eylem yaptıklarını söyleyen TV 10 Yönetim Kurulu Başkanı Veli Büyükşahin, “Büyük bir korku filminin içinde gördük kendimizi. 2016’da toplumun tüm kesimleri büyük bir eziyet gördü. Baskı ve zulmün etkisi altındayız her birimiz. 2017’ye mücadelemizi büyüterek büyük bir umutla giriyoruz. Toplumun nefes alma borularını kapatarak Türkiye’de tek sesliliği hakim kılmak istiyorlar. Ama biz çokluğuz. Sesimizi kıstıkça yeni sesler yeni yüzlerle karşınıza çıkacağız. OHAL’de de Aleviyiz; OHAL’de de insanız” dedi.

Dayanışma Evleri adına konuşan Sezgin Kartal ise gazetecilerin kapatma, gözaltı ve tutuklamalarla susturulmaya çalışıldığını belirterek, “Daha geçen hafta aramızda olup eylemlerimizi izleyen 6 gazeteci arkadaşımız gözaltında. Basın emekçilerinin gözaltına alınarak susturulmaya çalışıldığı bir ülke olduk. İktidarınızı pekiştireceksiniz diye size mahkum değil halklar. Bütün basın yayın organlarımızı kapatsanız da gerçekleri ev ev, sokak sokak dolaşarak insanlara anlatacağız. Baskılarınızı zulmünüzü gizleyemeyeceksiniz. Bu zulüm ilelebet sürmeyecek mutlaka döktüğünüz kanda boğulacaksınız. Daha fazla mücadele edenlerin yılı olacak 2017” diye konuştu.

Barış Vakfı’ndan Hakan Tahmaz ise “Türkiye 2016’da zifiri karanlık bir tünelden geçiyor. Barıştan yana olan muhaliflerin sesi kısılmaya çalışıyor. Daha cesaretli olup barışın sesisini duyurmalıyız. 2017 yılında barışın sesini yükseltebildiğimiz oranda mücadele edeceğiz. İnsanca yaşamamız için başka yolumuz yok” diyerek mücadele mesajı verdi. Eylem sanatçı Mehmet Tek’in söylediği deyişlerle sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

EN SON EKLENENLER