ADIM ADIM ÖZGÜRLÜĞE…

211 Rakkalı gencin daha dahil olduğu ‘Fırat’ın Gazabı’ operasyonunun ikinci aşamasında iki köy daha çetelerden temizlendi. QSD’nin ilerleyişiyle ‘çetelerin zulüm kalesi’ sarsılıyor

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Rakka’yı kuşatmak için başlattığı “Fırat’ın Gazabı” operasyonunda iki köy daha özgürleştirildi. 1 Ocak günü Eyn Îsa kasabasının 12 kilometre güneybatısından harekete geçen QSD savaşçıları, Şalî köyünü yaşanan yoğun çatışmalardan sonra DAİŞ çetelerinden temizledi.

Şiddetli çatışmalar

Operasyonu takip eden Hawar Haber Ajansı muhabirleri, çetelerin mevzilendiği Şalî köyüne dayanan savaşçıların gece boyunca yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra köyü özgürleştirdiğini bildirdi. Çatışmalarda 3 çetecinin de öldürüldüğü belirtildi. Diğer yandan Kadiriyê ve Kerduşan kollarından ilerleyişini sürdüren savaşçılar ise Mahmudlî kasabasını özgürleştirdikten sonra Henhud köyünü de DAİŞ’ten temizledi. Bölgede arama faaliyetlerinin devam ettiği öğrenildi.

‘Özgürlük ısrarı’

23 günü geride bırakan “Fırat’ın Gazabı” operasyonunda yer alan Şems El-Şemal Tugayı’nın komutanı Mihemed Ebû Adil, güçlerinin Rakka’yı tamamen çetelerden temizleme noktasında ısrarlı olduğunu söyledi. Adil, “Şems El-Şemal Tugayı’ndan 150 savaşçı Tişrin Barajı, Sêgul ve Rakka’nın batı köylerinde görev alıyor. Savaşçılarımız Kuzey Suriye topraklarını DAİŞ’ten temizleme noktasında kararlı” ifadelerinde bulundu.

RAKKA / ANHA

EN SON EKLENENLER