Ayhan Bilgen: Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorusunun yanıtı Şevki Yılmaz’da

HDP Grup Toplantısı’nda konulan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, AKP’nin güvenlik politikalarını, gözaltı ve tutuklamaları eleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Ayhan Bilgen, “Sadece son bir ay içerisinde neredeyse 100’ün üzerinde insan hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı’nın en azından ülke içerisinde yaşanan vakalarla ilgili istifa etmesi, görevden alınması için kaç kişinin ölmesi gerekiyor?” diye sordu.

AHMET ŞIK’IN TUTUKLANMASI: DÜNYA GÜLÜYOR…

Cumhuriyet gazetesi muhabiri Ahmet Şık’ın üç örgütün propagandasını yaptığı iddiasıyla tutuklanması için “saçmalık” diyen Bilgen, “Bu saçmalığa dünya gülüyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN’IN SORUSUNUN YANITI ŞEVKİ YILMAZ’DA

Bilgen’in gündeminde geçtiğimiz günlerde bir televizyon programında “MİT, HDP’lilere suikast düzenlesin” diyen eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz da vardı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın diğer ülkelere “Sizin istihbaratınız nerede” diye sorduğunu hatırlatan Bilgen, “Cumhurbaşkanı’nın sorusunun yanıtı Şevki Yılmaz’da. MİT’e yol gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Ayhan Bilgen’in konuşmasından satırbaşları şöyle:

– Eğer Türkiye’nin iç güvenliğiyle ilgili bir risk varsa, Türkiye’nin Suriye politikasıyla ilgili özeleştiri yapması kaçınılmazdır

– Sadece son bir ay içerisinde neredeyse 100’ün üzerinde insan hayatını kaybetti. İçişleri Bakanı’nın en azından ülke içerisinde yaşanan vakalarla ilgili istifa etmesi, görevden alınması için kaç kişinin ölmesi gerekiyor? İçişleri Bakanı bize laf yetiştirmekten işini yapamıyor. Hiçbir içişleri bakanı bu kısa görev süresine bu kadar ölüm, dernek kapatma sığdıramaz.

– Nefret söylemiyle ilgili hükümet tedbirler almaya karar vermiş. En tepeden, en yukarıdan nefret söylemi içeren mesajlar veriliyorsa o ülke derdine çare bulamaz. Cumhurbaşkanı’nın Berkin Elvan’ın annesini yuhalattığı bir ülkede, Konya’daki taraftarların Suruç için verdiği tepki ancak böyle olur.

“AHMET ŞIK’IN TUTUKLANMASI SAÇMALIK”

– Ahmet Şık’ın paylaşımları için gayet hızlı hareket ediyorsunuz. Ahmet Şık’ın üç örgütün propagandasını yaptığına kendiniz inanıyorsunuz. Bu saçmalığa dünya gülüyor. Ahmet Şık’ı daha önce FETÖ’nün emniyeti yönettiği dönemde tutuklayanları anlıyoruz. Peki, 15 Temmuz başarılı olsaydı yine Ahmet Şık ve Ahmet Şık gibiler tutuklanırdı.

MİLLİ PİYANGO DEVLET ELİYLE OYNATILIYOR

– Kumar dediğiniz şey bu ülkede eğer milli piyangoysa bu devlet eliyle oynana bir şey. Parayı devlet kazanıyor. İçki dediğiniz şey sizin için birinci derece tehditse bu ülkede tütün ve alkol piyasası ile ilgili üst kurul var, AKP’li üyeleri var. Önce kendine söyle demezler mi? Kendi devletine tavsiyede bulun demezler mi? Aslında bütün bu tablo şunu çok net biçimde gösteriyor; Türkiye tehlikeli bir sürece adım adım sürükleniyor.

İKİ KURUM, İKİ FARKLI RAPOR

– Şırnak’ta bir üniversite öğrencisi, Şehmus Uğur. Ölü bulunuyor. Katlediliyor. Buna yargısız infaz denir. Valilik diyor ki; elinde el yapımı bomba düzeneği vardı. Sonra olay yeri incelemesinde de yanında bir silahın bulunduğu iddia ediliyor. Onlarca kişi bir kişiyi sağ yakalayamıyorlar, sonra da kamuoyuna açıklama yapıyorlar. Kurumlardan birisi silah, öbürü bomba vardı diyor.

“TÜRKİYE DAHA ÇOK ACI GÜNLER YAŞAR…”

– Şanlıurfa toplama kampına döndü. Gazeteciler, partililerimiz aylarca gözaltında tutuluyorlar. Manisa’da dokuz aydır tutuklu olan yöneticilerimiz var. Kars’takiler 26 gün sonra savcılığa çıkartılıp tutuklandılar. Şimdi güvenliği sağlamanın yolunu halkı teskin etmekte görüyorsanız, muhalif gazetecileri tutuklamayla tehdit ederek güvenliği sağlayacağınızı düşünüyorsanız, Türkiye daha çok acı günler yaşayacak.

“ERDOĞAN’IN SORUSUNUN YANITI ŞEVKİ YILMAZ’DA”

– Sizin bir dönem en saygı değer hocalarınızdan birisi Şevki Yılmaz… Akit TV’de MİT’e görev talimatı veriyor. “HDP’li milletvekillerini MİT infaz etmeli” diyor. Hani Cumhurbaşkanı soruyor ya; ‘sizin istihbaratınız ne işe yarıyor’ diye, bence Cumhurbaşkanı’nın sorusunun cevabı Şevki Yılmaz’da. Görev tanımı yapıyor.

EN SON EKLENENLER