‘Hemen barış olsun diye haykırmalıyız’

İstanbul’daki ünlü gece kulübü Reina’ya düzenlenen silahlı saldırı sonucu 39 kişinin hayatını kaybettiği 68 kişinin yaralandığı katliama ilişkin Garip Dede Dergahı Başkanı Pir Celal Fırat,  PİRHA’ya konuştu.

Pir Celal Fırat, İŞİD’in insanların yaşam alanına saldırdığını belirterek, “IŞİD, 39 canımızı acımasızca gözünü kırpmadan katletti,” dedi. Bu sorumlukları birinin üstlenmesi gerektiğini ancak kimsenin üstlenmediğini belirten Fırat, “ Herkes vahşice yapılan bu katliamı sadece kınamakta…Oysa Alevi’si, Sunnisi, Laz’ı, Kürd’ü, inananı, inanmayı bir araya gelip bu katliamlara dur demelidir” diye konuştu.

“HERKES VİCDAN MUHAKEMESİ YAPABİLMELİ”

“Herkes vicdan muhakemesi yapabilmeli bu yapılanlara dur diyebilmeli” diyen Fırat, geçen hafta Diyanet İşleri Başkanlığ’ının verdiği bir fetvada, Noeli kutlamanın dinen caiz olmadığını açıklamasına da sert tepki gösterdi.

“ALEVİLER BARIŞSEVER TOPLUM”

Noel babanın başına Osmanlı ocaklarının silah dayamasına sert tepki gösteren Pir Celal Fırat,  toplumun yaşam alanına müdahale edildiğinin altını çizdi.  Fırat, “Biz barışsever bir toplumuz, bir insanı öldüren ırkı, rengi ne olursa olsun bizim için bütün insanlığı öldürmüştür,” ifadesini kullandı.

“SIKINTILARIMIZI BERABER ÇÖZELİM”

Yeni yılın bizim için umut ve yeni başlangıçların yılı olmasını bu vahşetlerin son bulmasını temenni ettiklerini ifade eden Fırat şunları kaydetti:

“ Gelin kol kola girelim. Bütün sorunlarımızı, sıkıntılarımızı aynı masa ekseninde oturup beraber çözüp başkalarına havale etmeyelim. Biz görgü cemlerinde  taliplerimize şunları söyleriz: Hak göz vermiş göresin, kulak vermiş işitesin, el vermiş tutasın, ayak vermiş yürüyesin, bak talip gör beyan eyle ne gördün, neye geldin deriz. Onun için Türkiye’de yapılan bu zulümleri görmemiz, haykırmamız ve  hemen barış olsun demeliyiz.”

İsmet SEFER

EN SON EKLENENLER