‘Herkes barışa dört elle sarılmalı’

2016 Alevilere yönelik hak ihlallerinin yoğun olarak yaşandığı bir yıl olarak kaldı. Alevi çocuklarına yönelik zorunlu din dersi uygulamasından, Alevilerin yaşadıkları bölgelerde yaşanan asimilasyoncu politikalara kadar birçok sorun yaşandı.

“BAŞKANLIK SİSTEMİ ÜLKEYİ KAOSA GÖTÜRÜR”   

Demokratik Alevi Dernekleri Avcılar Şubesi Eş Başkanı Özgür Bulan, başta Aleviler olmak üzere tüm halklar açısından bu yılı değerlendirerek şu temennilerde bulundu:

“2016’da ülkenin içine girdiği bir şiddet sarmalı vardı. Darbe süreciyle beraber bütün demokratik kuruluşlara, Alevilere, Kürtlere yönelik bir şiddet sarmalına dönüştü. Ve ciddi anlamda ülke bir kaos içerisine girdi. Bununla ilgili olarak da yeni yapılacak anayasa süreci ve başkanlık sistemi ülkeyi daha da kötü koşullara götürüyor gibi gözüküyor. Ekonomik anlamda ülke kötü durumda. Her tarafta bombalar patlıyor. Artık herkesin üstüne düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Ve herkesin barışa dört elle sarılıp bütün halkların, inançların, kimliklerin ortak yaşandığı bir Türkiye’ye dönüşmesini 2017 için temenni ediyorum.” (S.K)

EN SON EKLENENLER