Saldırganla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

Ortaköy’de eğlence mekanı Reina’ya saldıran ve 39 kişiyi katleden failin fotoğrafının paylaşılmasının ardından katil zanlısıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. Kırgızistanlı olduğu belirtilen saldırganın ailesi gözaltına alındı

İstanbul Beşiktaş ilçesine bağlı Ortaköy semtinde bulunan eğlence merkezi Reina’ya saldıran ve 39 kişiyi katleden failin görütüleri İstanbul Emniyet Müdürülüğü tarafından servis edildi. Polisler, izledikleri güvenlik kamera görüntülerinden saldırganın en net görüntüsüne ulaştı. Saldırganın üzerinde koyu renkli anorak bulunuyor. Öte yandan saldırganın Taksim’de selfie videosu çektiği ortaya çıktı.

Zeytinburnu’nda operasyon

Öte yandan Zeytinburnu’nda bir eve operasyon düzenledi. Edinilen bilgiye göre bir ihbar üzerine polisler Zeytinburnu Nuri Paşa Mahallesi 63. Sokak’taki bir eve akşam saatlerinde operasyon düzenledi. Özel Harekat polislerinin katılımıyla havadan helikopter destekli düzenlenen operasyon sırasında ekipler adresin bulunduğu sokak ile çevre sokakları tamamen kapattı.

Sputnik haber ajansında yer alan habere göre, operasyon sırasında evdeki bir kişinin evden atlayarak kaçmaya çalıştığı ancak güvenlik güçleri tarafından yaralı şekilde yakalandığı öğrenildi. Polisin saldırganın saklandığı iddia edilen adreste saldırganı bulamadığı öğrenildi. Çevre sokaklardaki önlemleri sona erdiren polisin ihbarın yapıldığı adreste incelemeleri devam ediyor.

Saldırganla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı

Saldırganın 20 Kasım’da Kırgızistan’dan İstanbul’a geldiği, 22 Kasım’da Konya’ya yerleştiği ve 29 Aralık’ta da saldırı için İstanbul’a gittiği öğrenildi. Katil zanlısının eşi saldırıyı televizyondan öğrendiğini ve eşinin DAİŞ’li olduğunu bilmediğini iddia etti. Hükümete yakınlığı ile bilenen İhlas Haber Ajansı’nın (İHA) geçtiği habere göre; ismini açıklamak istemeyen saldırganın eşi, Kırgızistan’dan eşi ve 2 çocuğuyla 20 Kasım’da uçakla İstanbul’a geldi. Buradan karayolu ile önce Ankara’ya giden saldırgan ve ailesi yine karayolunu kullanarak 22 Kasım’da Konya’ya geldi. Saldırganın iş bulma iddiasıyla Konya’ya geldiği ileri sürülürken, 29 Aralık’ta da saldırı için karayolu ile istanbul’a geldiği belirtildi.

Saldırganın ailesi gözaltına alındı

Saldırganın görüntüsün dün yayınlamasının ardından kiraladığı evin bölgesinde oturanların 155 Polis hattını arayarak saldırganı gördüklerini ihbar ettiği belirtildi. Öte yandan, saldırganın eşinin gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldüğü öğrenildi.

İSTANBUL

EN SON EKLENENLER