‘Avrupa güvenliği Irak’tan başlıyor’

Bağdat’tan sonra Hewler’e geçerek Federe Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile görüşen Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Musul yakınına giderek dürbünle DAİŞ ve operasyon mevzilerini izledi. Zertik Dağı’ndaki cephede dürbünle DAİŞ mevzilerine bakan Fransa Cumhurbaşkanı, yaşadığı deneyimi ilginç bulduğunu söyledi. Hollande’a cephe ziyaretinde Mesud Barzani de eşlik etti.

Hollande, Irak’ın en büyük ikinci kentinin kısa sürede kurtarılacağını ilan etti. Koalisyonun hava saldırılarının başlamasından bu yana Irak’a gelen en üst düzey isim olan Hollande, Musul’un baharda geri alınacağını söyledi. Fransa Cumhurbaşkanı, Irak’ın güvenliğini sağlamanın Avrupa’nın güvenliğini sağlamak anlamına geldiğini vurguladı: “Burada, Irak’ta teröre karşı önlem almak kendi topraklarımızdaki terör saldırılarını engelliyor.”

IŞİD’e karşı koalisyonun ABD’den sonra en büyük üyesi olan Fransa’nın, halihazırda Irak ve Suriye’de 500 kadar askeri bulunuyor. Fransa’da geçen iki yıl içinde DAİŞ katliamlar yaptı.

Birlikler Pîşesazi’ye girdi

Irak Anti-Terör Güçleri Musul’un kurtarılması operasyonu kapsamında kentin doğusundaki Pîşesazi ilçesine girdi. Irak savaş uçaklarının da Musul’un batısında bulunan DAİŞ çetelerine ait araçların bakım ve işlerinin yapıldığı bir merkezi imha ettiği açıklandı. Uçakların kentin batısındaki Şoheda, 17 Temmuz ve Wadi Hacer mahallelerindeki DAİŞ’e ait mevzileri de bombaladığı kaydedildi.

MUSUL

EN SON EKLENENLER