Tarihi talan ettiler karakol için ‘Bismillah’ dediler

Birçok medeniyete ev sahipliği yapan kadim Sûr ilçesinde 6 karakol ve güvenlik yollarının yapılacağı proje için Başbakan Yıldırım’ın fotoğraflarının üzerinde bulunduğu ‘Sur için Bismillah’ ve ‘Sur sevgiyle yükseliyor’ afişleri billboardlara asıldı

Amed’in Sûr ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinden bu yana 6 mahallede devam eden “sokağa çıkma yasağı” ile birlikte ilçedeki yıkım ve talan da sürüyor. Amed’e gelerek, kadim ve tarihi Sûr ilçesi için birçok söz sarf eden hükümet yetkilileri şu ana kadar verdikleri vaatleri yerine getirmek bir yana yıkımı hızlandırdı.

Sûr’u talan edenler sevgiyle yükseldiğini iddia etti

Sûr’un talan edilmesi talimatını verenler arasında olan dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Sûr’da yaptığı “Sur’u Toledo gibi yapacağız” sözleri havada kalırken, onun yerine gelen Başbakan Binali Yıldırım’ın fotoğrafları kentteki billboardlara donatıldı. “Sur için Bismillah” ve “Sur sevgiyle yükseliyor” yazılı afişlerin Sûr’un yeni imar projesi tanıtımı için olduğu anlaşıldı. Bir yandan yıkım devam ederken, kentin farklı noktalarında bulunan billboardlara “Sur için Bismillah” yazılması tepki çekiyor.

Her mahalleye karakol!

Sûr tarihin yok edilmesi için tüm imkanlarını seferber eden hükümet Sûr’a polis teşkilatı kurmayı planlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından billboardlarda reklamı yapılan projenin en önemli ayağının karakol inşaatları olduğu ortaya çıktı. 28 Aralık’ta yürürlüğe giren proje kapsamında Hasırlı Mahallesi’nde 2 olmak üzere Cevatpaşa, İskenderpaşa, Melikahmet ve Alipaşa mahallelerinde toplam 6 karakol inşa edilecek.

AMED

EN SON EKLENENLER