Yine aynı yurt yine yangın

Adana’da Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nun ardından bu kez de Manisa’da Talebelere Yardım Derneği Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nda yangın çıktı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan erkek öğrenci yurdunun çatısında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangını fark eden öğretmenler, yurtta bulunan 9 öğrenciyi binadan çıkarırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın, önceki gün akşam saatlerinde Urganlı Mahallesindeki Urganlı Kurs ve Eğitim Gören Talebelere Yardım Derneği Ortaöğrenim Erkek Öğrenci Yurdu’nun çatısında çıktı. Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen alevleri fark eden öğretmenler, yurttaki 9 öğrenciyi binadan tahliye ederek durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı yangının çıkış nedeni ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Aynı dernek

Kapalı eğitim kurumları son dönemlerde sık sık yangın ve cinsel istismar haberleri ile gündeme geliyor. En son Adana’da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda yangın çıkmış yangında kapıların kilitlenmesinden dolayı 11’i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetmiş, 22 öğrenci de yaralanmıştı.

MANİSA

EN SON EKLENENLER