Mültecilere ölümden başka seçenek yok!

Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle Antalya’ya göç etmek zorunda kalan Ahmed ailesinin yüksek ateş şikayetiyle hastaneye götürdüğü oğlu Ali İzettin Ahmed, kimliği olmadığı gerekçesiyle 4 hastaneden geri çevrildi. 7 yaşındaki Ali getirildiği evinde yaşamını yitirdi

Ülkelerinde yaşanan savaş sebebiyle topraklarını terketmek zorunda kalan mülteciler, gittikleri ülkelerde insanca yaşama haklarından mahrum edilerek ölüme terkediliyor. Kışın soğuğuna rağmen kamplarda kalan binlerce mülteci var. Bunlar ya çadırlarında ısınmak için yaktıkları sobanın neden olduğu yangın sonucu ya da yakacak odunu olmaması nedeniyle soğuktan hasta olduğu için ölüyor. Kendisine ölümden başka bir seçenek sunulmayan mültecilerden biri de Antalya’ya göç eden Ahmed Ailesi…

4 hastane geri çevirdi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesine bağlı Güzeloba Mahallesi’nde yaşayan 7 yaşındaki Suriyeli Ali İzzettin Ahmed, götürüldüğü 4 hastanede kimliği olmadığı için tedavi edilmemesi sonucu yaşamını yitirdi. İnşaat işçisi baba İzzettin Ahmed, geçtiğimiz pazar günü, ateşi çıkan oğlunu Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürdü. Acil servisten giriş yapan İzzettin Ahmed, çocuğun nüfus cüzdanını isteyen görevliye Suriyeli olduğunu, nüfus cüzdanı olmadığını söyleyince geri çevrildi. Buradan oğlunu Kepez ilçesindeki Sütçüler Devlet Hastanesi’ne götüren İzzettin Ahmed, buradan da aynı gerekçeyle geri çevrilince, bu kez Güllük Caddesi’nde bulunan Atatürk Devlet Hastanesi’ne geldi. Burada da İzzettin Ahmed’e aynı yanıt verildi. İzzettin Ahmed, son olarak oğlunu Demircikara Mahallesi’nde bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ne götürdü. Burada da kabul edilmeyen İzzettin Ahmed, oğlunu alıp eve götürdü.

İzzettin Ahmed, eve getirip yatağına yatırdığı oğlunun başında beklerken uyuyakaldığını, saat 05.00 sıralarında uyandığında minik Ali İzzet’i hareketsiz bulduğunu söyledi. Haber verilmesi üzerine gelen sağlık ekibinin öldüğünü saptadığı Ali İzzet Ahmed’in cenazesi adli tıpta yapılan otopsinin ardından Kurşunlu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘En azından tedavileri yapılsın’

Oğlunun, götürdüğü 4 hastanenin de kabul etmediği için öldüğünü söyleyen ve şikayetçi olan İzzettin Ahmed, “Oğlum Ali İzzettin’in yüksek ateşi vardı. Çaresiz bir şekilde hastane hastane dolaştık, ancak nüfus cüzdanımız olmadığı gerekçesiyle hiçbir hastane kabul etmedi. Çaresiz eve döndük. Şimdi geride iki oğlum daha var. Onlar da aynı kaderi yaşarsa biz ne yapacağız. Çocuğumuzu okula gönderemiyoruz. Bunu sorun etmiyoruz da en azından tedavileri yapılsın” dedi.

EN SON EKLENENLER